Băișanu: Formularul 600 este o catastrofă. Am discutat în conducerea ALDE să fie modificat


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, luni seara, la Antena 3, că formularul 600 este o catastrofă.

Băișanu a spus în emisiunea 100 de minute că în cadrul ședinței de luni a conducerii ALDE nu s-a discutat despre desemnarea de miniștri în noul guvern ci despre proiecte și programe, inclusiv despre Formularul 600.

El a spus că acest Formular 600 a fost blamat de membrii Biorului Politic Național al ALDE.

„Urmează ca în perioada următoare să avem o discuție cu colegii de la PSD pentru a găsi soluții și resurse de a rezolva aveastă catastrofă, această greșeală”, a spus Băișanu.

Liviu Dragnea a anunţat, luni, că termenul de depunere a formularului va fi amânat până în martie.

”Am avut o întâlnire astăzi, împreună cu premierul desemnat Viorica Dăncilă şi ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa, în care am solicitat ca în prima şedinţă de guvern să fie promovată o OUG prin care depunerea acestei declaraţii să fie amânată până la 1 martie şi să se meargă până la eliminarea declaraţiei 600, în condiţia să se găsească soluţia pentru ca persoanele fizice care trebuia să plătească aceste contribuţii să rămână asiguraţi în sistemul de asigurări. Trebuie să se prevadă măsuri prin care să se aplice civilizat această prevedere, iar pentru cei care au depus deja declaraţia 600 să se prevadă măsuri tranzitorii în acea ordonanţă”.


Intră acum și în grupul de