Alexandru Băișanu despre participarea UDMR la guvernare: Doar după ce reintră în limitele Constituției. În România, doar turiștii și ocupanții pot să nu știe limba română


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, marți, că o eventuală participare a UDMR la guvernare alături de PSD și ALDE se poate face doar după ce UDMR va reintra în limitele Constituției și își va retrage semnătura de pe documentul prin care cer autonomia Ținutului Secuiesc.

Băișanu a declarat pentru News Bucovina că opinia sa personală este că orice discuție despre guvernare cu „colegii de la UDMR” poate pleca din momentul în care aceștia vor respecta Constituția.

„Trebuie să înțeleagă odată pentru totdeauna că România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil și că respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie”, a spus deputatul sucevean.

El consideră că UDMR trebuie să-și retragă semnătura de pe documentul semnat la Cluj alături de alte formațiuni maghiare în care cer autonomia teritorială așa-numitului Ținutului Secuiesc.

Totodată, Alexandru Băișanu a spus că în România, toți cetățenii români, indiferent de naționalitate, trebuie să cunoască limba română în semn de respect față de țara în care s-au născut și trăiesc.

„Doar turiștii și ocupanții pot să nu știe limba română și nu e cazul nici de una, nici de alta”, a declarat vicepreședintele ALDE.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, marţi, după întâlnirea pe care social-democraţii au avut-o cu reprezentanţii UDMR, că nu au avut loc negocieri şi că a fost o discuţie în care premierul desemnat, Viorica Dăncilă, a răspuns la întrebări.


Intră acum și în grupul de