Bătrân din Negostina, găsit carbonizat în casă în urma unui incendiu


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 84 de ani, din satul Negostina, comuna Bălcăuți, a fost găsit carbonizat, marți dimineață, în propria casă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, pompierii militari de la Garda de Intervenție Siret și de la Detașamentul Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Calafindești, au intervenit marți dimineață cu cinci autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Negostina.

Găleată a menționat că la sosirea echipajelor ardeau generalizat trei anexe gospodărești, printre care și o bucătărie de vară, toate construcții corp comun, cu pericol de propagare la casa de locuit și la restul gospodăriei.

„Din nefericire, în bucătăria de vară a fost găsit trupul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 84 de ani”, a spus slt. Alin Găleată.

El a precizat că în urma incendiului au ars astereala șurii, grajdului și bucătăriei de vară pe aproximativ 150 de metri pătrați, 10 metri pătrați din acoperișul casei, bunuri casnice din bucătăria de vară, planșeul corpului comun pe 100 de metri pătrați, circa 5 metri cubi lemn de foc și o tonă de furaje.

De asemenea, s-au degradat 10 metri pătrați dintr-un perete al casei și tabla acoperișului pe aproximativ 150 de metri pătrați.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului efectul termic generat de coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.


Intră acum și în grupul de