Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, apără nominalizarea lui Valentin Popa la Educație și regretă concentarea de forțe pentru a-l demola. Băsescu cere retragerea candidaturii lui Popa


Intră acum și în grupul de

Fostul ministru al Educației din Guvernul Victor Ponta și fost prim ministru interimar, deputatul Sorin Cîmpeanu, rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și președinte al Consiliului Național al Rectorilor, a criticat, sâmbătă, modul în care se încearcă demolarea lui Valentin Popa după nominalizarea pentru funcția de ministru al Educației și consideră că acesta este un cunoscător al problemelor din Educație în timp ce președintele PMP, Traian Băsescu, a cerut retragerea candidaturii lui Valentin Popa.

„Regret concentrarea actuală de forțe pentru a demola orice și pe oricine. Astfel de abordări prin care se scot în evidență orice puncte mai slabe, neglijând aspecte pozitive esențiale, afectează întregul sistem al educației și au devenit o practică extrem de dăunătoare. M-aș bucura să existe solidaritate și spirit constructiv eficient manifestate în domeniul educației. Valentin Popa este unul dintre cei mai buni cunoscători ai mecanismelor și realităților din domeniul educației, cu bune și rele, fiind capabil să fundamenteze și să argumenteze proiecte și decizii așteptate în societate, într-un domeniu atât de important. Sunt convins că o abordare deschisă, fundamentată și curajoasă, fără ipocrizie, ar putea fi esentială într-un moment în care există atât de multe și de diverse provocări în fața sistemului românesc al educației”, a declarat Sorin Cîmpeanu citat de DC News.

Mai mult, Coaliția Națională pentru Modernizarea României a anunțat, sâmbătă, că îl susține pe Valentin Popa pentru funcția de ministru al Educației.

„În urma consultării în calitate de președinte al CNMR a intregii conduceri a acesteia, ne afirmăm clar susținerea pentru preluarea portofoliului educației de către Valentin Popa, rector al Universității din Suceava. Facem precizarea că nu a existat nici o poziție contrară, din CNMR făcând parte organizații distincte și cu o reprezentare largă la nivelul societății (reprezentanții părinților, Consiliul Național al Rectorilor, organizații sindicale, patronale, profesionale, personalitați ale mediului socio-cultural)”, a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

Propunerea organizației PSD Suceava, pentru Educație, rectorul USV, Valentin Popa, a dus la o dispută în CEx între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu, pentru că o scotea din cursă pe Ecaterina Andronescu, iar acuze au fost aduse și de vicepreședinții Nicoale Bănicioiu și Marian Oprișan.

Valentin Popa a fost acuzat în ultimele ore pe mai multe televiziuni și site-uri de știri că face dezacorduri și greșeli de limbă.

Președintele PMP, Traian Băsescu, a cerut președintelui Liviu Dragnea să-l retragă pe Valentin Popa din postura de candidat pentru funcția de ministru al Educației.

”Dragnea şi PSD se pregătesc să pricopsescă România cu un guvern în care sunt destui oameni cu probleme penale. Dar asta nu i-a ajuns lui Dragnea. Ţine să ne pricopsească şi cu un analfabet la Educaţie. Este prea mult. Dragnea, ia-ţi anafabetul la partid! Dar nu ne pricopsi cumva cu groparul educaţiei, numita Cati Andronescu, pentru că, vorba din popor, să te ferească Dumnezeu de prostul harnic!”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa de socializare.

 

 


Intră acum și în grupul de