Zece rectori ai universităților din Consorțiul „Academica Plus” susțin propunerea ca Valentin Popa să fie ministru al Educației. Candidatura lui Popa este susținută și de președintele Consiliului Național al Rectorilor


Intră acum și în grupul de

Consorțiul „Academica Plus” susține propunerea alianței de guvernare pentru funcția de ministru al Educației, în persoana domnului Valentin Popa, se arată într-un comunicat al acestui Consorțiu academic.

„Rectorii universităților care fac parte din Consorțiul ACADEMICA PLUS, consorțiu format din universități comprehensive cu impact regional – Alba-Iulia, Arad, Bacău, Oradea, Petroșani, Pitești, Ploiești, Sibiu, Târgoviște, Tg. Jiu- care școlarizează peste 50.000 de studenți, susțin propunerea alianței de guvernare pentru funcția de Ministru al Educației Naționale în persoana domnului Valentin Popa, Rector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Prin calitățile sale manageriale, avem convingerea că Rectorul Valentin Popa va reuși, în funcția de Ministru al Educației Naționale, să susțină promovarea domeniilor strategice pentru România și să asigure atingerea indicatorilor de reformă ai proiectului național „România Educată”, se arată în comunicatul semnat de rectorii Consorțiului „Academica Plus”.

Rectorul Universității Pitești, conf. univ. dr. ing. Dumitru Chirleșan, subliniază pe pagina sa de socializare că Valentin Popa are calitățile necesare unei astfel de funcții.

„Cunoscându-l bine pe domnul Valentin POPA, ca pe un manager excelent, care a reușit să dezvolte învățământul universitar în condițiile atât de dificile ale ultimilor ani, considerăm că are calitățile necesare ocupării unei asemenea funcții precum viziunea strategică, pragmatismul, buna cunoaștere a sistemului de învățământ, poziționarea corectă în contextul european și internațional, experiență în managementul educațional, putere de muncă și disponibilitate la dialog.

Îi dorim succes deplin și înțelepciunea necesară unei bune guvernări a educației naționale”, susține rectorul Universității Pitești.

Fostul ministru al Educației din Guvernul Victor Ponta și fost prim ministru interimar, deputatul Sorin Câpeanu, rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, a criticat, sâmbătă, modul în care se încearcă demolarea lui Valentin Popa după nominalizarea pentru funcția de ministru al Educației și consideră că acesta este un cunoscător al problemelor din Educație.

 „Regret concentrarea actuală de forțe pentru a demola orice și pe oricine. Astfel de abordări prin care se scot în evidență orice puncte mai slabe, neglijând aspecte pozitive esențiale, afectează întregul sistem al educației și au devenit o practică extrem de dăunătoare. M-aș bucura să existe solidaritate și spirit constructiv eficient manifestate în domeniul educației. Valentin Popa este unul dintre cei mai buni cunoscători ai mecanismelor și realităților din domeniul educației, cu bune și rele, fiind capabil să fundamenteze și să argumenteze proiecte și decizii așteptate în societate, într-un domeniu atât de important. Sunt convins că o abordare deschisă, fundamentată și curajoasă, fără ipocrizie, ar putea fi esentială într-un moment în care există atât de multe și de diverse provocări în fața sistemului românesc al educației”, a declarat Sorin Cîmpeanu citat de DC News.

Propunerea organizației PSD Suceava, pentru Educație, rectorul USV, Valentin Popa, a dus la o dispută în CEx între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu, pentru că o scotea din cursă pe Ecaterina Andronescu, iar acuze au fost aduse și de vicepreședinții Nicoale Bănicioiu și Marian Oprișan.

Valentin Popa a fost acuzat în ultimele ore pe mai multe televiziuni și site-uri de știri că face dezacorduri și greșeli de limbă.


Intră acum și în grupul de