Oana Pintilei, cu o zi înainte de numirea în funcția de secretar de stat: Fiecare organizație județeană are dreptul să-și susțină membrii care merită și sunt și buni profesioniști în diverse funcții


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene a femeilor social-democrate din Suceava, Oana Pintilei, numită, vineri, secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului,  a declarat joi seara în emisiunea Exclusiv 90 de minute că fiecare organizație județeană are dreptul și poate să-și susțină membrii care merită și sunt și buni profesioniști în diverse funcții.

Ea a spus în emisiune că se bucură că noul guvern are în componență multe femei, respectiv premierul și opt miniștri.

Pintilei consideră că dacă Viorica Dăncilă ar fi fost numită premier în vara anului 2017 acum exista continuitate în guvernare.

„Mă așteptam, sincer, ca decizia să fie luată acum șase luni și sunt convinsă că dacă s-ar fi întâmplat acest lucru am fi avut continuitate în guvernare la momentul de față însă nu este târziu nici de acum. O cunosc pe doamna Dăncilă personal. Am avut ocazia să lucrez cu dumneaei în cadrul organizației de femei. Este o persoană care a dat întotdeauna dovadă de seriozitate și de consecvență în tot ceea ce a făcut și cred că este foarte important și în mediul administrativ cât și politic să dăm dovadă de consecvență în ceea ce facem”, a spus Pintilei.

Întrebată dacă se așteaptă să i se propună o funcție de secretar de stat în acest guvern ținând cont de apropierea de premier, Pintilei a răspuns că Viorica Dăncilă este foarte apropiată de organizația femeilor social-democrate sucevene, dar și de celelalte organizații, fiind ca o familie.

„Într-adevăr, doamna Viorica Dăncilă, din poziția de președinte al ONFSD, a fost și este o apropiată a organizației femeilor social-democrate Suceava, iar organizația de femei, atât la nivel județean cât și național poate fi privită ca o familie. Deci, toate doamnele care facem parte din această organizație suntem unite, suntem apropiate, ne sprijinim și suntem alături una de cealaltă”, a spus Pintilei care a subliniat că și în interiorul organizației județene există aceeași relație de apropiere.

Ea a mai spus că nu a purtat discuții despre o eventuală numire într-o funcție întrucât timpul scurs de la învestirea Guvernului a fost scurt.

Pintilei a subliniat însă că fiecare organizație județeană PSD are dreptul și poate să-și susțină membrii care merită și sunt și buni profesioniști în diverse funcții și a menționat că și ea va putea accede la o funcție dacă va avea susținerea conducerii județene.

Întrebată dacă se așteaptă să fie susținută, ea a răspuns: „Sunt convinsă că dacă va fi cazul, voi avea” menționând că sunt mai multe doamne în organizație care pot fi propuse pentru diverse funcții.

Ea a mai declarat că nu va accepta decât o funcție pentru care are studiile potrivite.

„Dacă mi-ar propune să fiu la Ministerul Sănătății, aș refuza pentru că nu am studii potrivite”  a mai spus Pintilei.

Oana Elena Pintilei a fost numită, vineri, prin decizia primului ministru, Viorica Dăncilă, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de