Partidul Verde Suceava: Este trist ca un inginer, economist, să aibă o leafă, din martie 2018, sub cea a unei infirmiere


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde filiala județeană Suceava a consideră bună mărirea salariilor pentru personalul medical, dar atrage atenția că într-un spital nu lucrează numai medici, asistente și infirmiere.

Într-un comunicat de presă semnat de președintele PV Suceava, Dan Acibotăriță, se arată că pentru buna funcționare a unui spital este nevoie și de personalul auxiliar și de personalul TESA.

„Dacă nu intervine la timp un instalator, un tâmplar sau un electrician, actul medical este blocat. Dacă cei de la administrativ sau de la licitații lipsesc de la muncă vreo două săptămâni s-a sistat activitatea într-un spital, iar atunci importanța unui inginer sau economist este la fel de vitală ca și a unui medic”, se arată în comunicat.

El menționează că și lipsa unui muncitor de la întreținere poate duce la deconectarea spitalului de la utilități.

„Este trist ca un inginer, economist, personal cu studii superioare, să aibă o leafă, din martie 2018, sub cea a unei infirmiere, iar un muncitor să ridice ceva mai mult de 1.000 de lei”, consideră Acibotăriță.

El susține că trebuie găsită o soluție care să echilibreze nivelul de salarizare pentru tot personalul din cadrul unui spital.

„Din punctul nostru de vedere, al verzilor suceveni, discrepanța uriașă a lefurilor din sănătate, ne duce cu gândul către o discriminare premeditată venită din partea Miniterului Sănătății, ca să nu mai spunem că cei mai mulți votanți, pe care îi are PSD-ul, provin din rândul muncitorilor, iar aceștia se pare că sunt cei mai umiliți”, conchide liderul PV Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de