Băișanu, despre scandalul legat de DNA: O instituție creată pe baze legale și corecte s-a transformat într-un satrap, iar ministrul Justiției ar trebui să pună piciorul în prag. Ne măcelărim între noi și de asta vor profita toți care doresc să facă din România o prea frumoasă colonie


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, s-a pronunțat la Antena 3 și la România TV despre scandalul legat de DNA apreciind că ministrul Justiției, Tudorel Toader, trebuie să pună piciorul în prag în condițiile în care o instituție s-a transformat într-un satrap și că e nevoie de intrarea în normalitate.

El a spus la Antena 3 că DNA este o instituție creată pe baze legale, corecte, care s-a transformat într-un „satrap care taie capetele tuturor celor care au posibilitatea de a accesa o anumită funcție, dar nu sunt în grațiile acestei instituții”.

Băișanu a arătat că este mâhnit că s-a ajuns în această situație și că România are nevoie de liniște, are nevoie de o justiție corectă și normală.

„Toți politicienii care accesează o anumită funcție și nu sunt pe placul acestei instituții se trezesc peste noapte cu un dosar. Că se pleacă de la un zvon, de la o prezumție de vinovăție, de la o bârfă, de la unul care îți face o scrisoare către DNA, că o face de drag, că o face ca să se răzbune, că o face pentru a ieși din belelele în care a intrat, vezi cazul Cozma. E penibil, e strigător la cer”, a spus deputatul sucevean.

El a mai declarat că ministrul Justiției, Tudorel Toader,  pe care îl respectă, ar trebui să pună piciorul în prag pe baza legislației existente în România.

„Nici cei de la DNA, nici cei din Parlament și nici cei de la Guvern nu sunt dumnezei și nu sunt de neînlocuit”,  susținut Băișanu.

El consideră că atunci când vezi că ai prea multe scandaluri, prea multe discuții, schimbi ceva.

„Noi cei de la ALDE am spus ceea ce avem și în Statut, că avem obligația de a lupta pentru drepturile și libertățile cetățeanului pentru ca acestea să nu fie încălcate nici din greșeală, dar intenționat”, a spus deputatul sucevean.

El consideră că de situația actuală vor beneficia alții.

„Ne măcelărim între noi și de asta vor profita  toți care doresc să facă din România o prea frumoasă colonie”, a spus Băișanu.

El a reiterat aceste aprecieri și într-o intervenție la România TV, dar a adăugat că nu se poate face justiție când se folosesc instrumentele răului.

„Nu poți lupta împotriva răului, a celora care au încălcat legea, folosind instrumentele răului, folosind probe false, distrugând probe concrete, amenințând, șantajând”, a spus Băișanu.

El consideră că este imposibilă revenirea României la normalitate în aceste condiții.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de