Deputatul PNL Bogdan Gheorghiu: În ciuda creșterii economice de 7% rezultată din abordările pro bussines a Guvernelor Ponta și Cioloș, deficitul de cont curent aproape s-a dublat în 2017. 99,9 % din activitatea politică a PSD este concentrată pe neutralizarea activității DNA
Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu, consideră că în timp ce încă se bucură de abordările pro bussines a Guvernelor Ponta și Cioloș, actuala Guvernare PSD a îndatorat țara cu 5 miliarde de euro în ultimul an, iar 99,9 % din activitatea politică a PSD este concentrată pe neutralizarea activității DNA.

„Comisarul european Corina Crețu a avertizat Guvernul PSD că riscă să piardă finanțarea europeană pentru cele  trei spitale regionale din cauza marilor întârzieri în implementarea proiectelor , acest lucru în ciuda prezenței în Programul de Guvernare a promisiunii de construcție a acestora și a repetatelor asigurări a lui Liviu Dragnea că acest Program de Guvernare va fi respectat la virgulă. În schimb, 99,9 % din activitatea politică a PSD este concentrată pe neutralizarea activității DNA, aspect ce nu se regăsește în Programul de Guvernare cu care PSD a câștigat alegerile”, arată Gheorghiu într-un comunicat de presă.

El arată că  în ciuda creșterii economice de 7% rezultată din abordările pro bussines a cabinetelor Ponta și Cioloș,  deficitul de cont curent aproape s-a dublat în 2017, având o creștere de 85% față de 2016,  ajungând la 6,46 de miliarde de euro.

„Guvernul PSD a mai împrumutat un miliard de euro din exterior iar aproximativ 4 miliarde de euro de la băncile din România, dobânzile  plătite anual de statul român însumând 10,1 miliarde lei. Rata inflației a ajuns în prezent la 4,3%, în condițiile în care  inflația era de 1,3% în 2017 , iar în 2016 era inflație negativă de -1,5%”, susține deputatul liberal.

Mai mult, Bogdan Gheorghiu spune că devalorizarea monedei naționale erodează deasemenea veniturile reale ale populației și mărește ratele lunare la bănci a persoanelor care au credite și dă exemple: dacă în data de 20 februarie 2018 1Euro reprezenta  4,66 RON, la 20 februarie 2017 1 Euro reprezenta 4,52 RON, iar la 20 februarie 2016  1 Euro  reprezenta 4,46 RON.

„Creșterea spectaculoasă a prețurilor la carburanți s-a petrecut într-un context internațional în care prețurile hidrocarburilor înregistrează minime istorice, iar cea mai mare parte din preț o reprezintă accizele statului, nu costul propriu-zis al   carburantului”, se arată în comunicat.

Deputatul PNL de Suceava a mai declarat că „revoluția fiscală a PSD” a aplicat un principiu deloc social democrat, respectiv a mărit veniturile salariale ale demnitarilor din aparatul bugetar de stat și a lovit puternic în categoriile defavorizate cu contracte de muncă parțiale.

„În mediul privat s-au produs două efecte perverse: veniturile unei categorii importante de angajați au scăzut; iar alt efect este egalizarea veniturilor categoriilor de angajați cu responsabilități diferite care înainte de Revoluția fiscală aveau câștiguri diferite, ceea ce va bulversa pacea organizațională în cadrul firmelor private și va crea migrații ale forței de muncă”, a menționat Gheorghiu.

El concluzionează: ”Dacă realitatea social-economică nu corespunde cu Programul de Guvernare al PSD, cu atât mai rău pentru realitate”.(N.B.)

loading...