Deputatul PSD Alexandru Rădulescu îl asigură pe Gheorghe Flutur că Guvernul în acest an începe autostrada București-Suceava și se va depune documentația pentru finanțarea autostrăzii Tg.Mureș-Iași, dar și că premierul este preocupat de legea redevențelor


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu, purtător de cuvânt al PSD Suceava, a transmis, luni, asigurări președintelui PNL Suceava, Gheorghe Flutur, că Guvernul va începe în acest an autostrada București-Suceava și va depune documentația pentru finanțarea autostrăzii Tg.Mureș-Iași, dar și că este preocupat de legea redevențelor.

Rădulescu a făcut referire într-un comunicat la presă la declarațiile lui Gheorghe Flutur în cadrul Consiliului Național al PNL în care liderul liberal a transmis că o preocupare a PNL trebuie să fie raportarea la PSD, dar că este nevoie de autostrăzi care să traverseze munții pentru ca și zona Moldovei să se poată dezvolta, dar și că, tot pentru dezvoltare, este necesară și legea redevenței, prin care mare parte din redevențele încasate să rămână la bugetele locale astfel încât autoritățile locale să nu mai fie nevoite să meargă la București ca la Mecca pentru a obține finanțare.

„Noi, parlamentarii social–democrați dorim să ne exprimăm pe deplin asentimentul față de afirmația liderilor liberali suceveni referitoare la faptul că ”una din provocările PNL este raportarea la PSD”. Au dreptate și chiar în plus putem completa că este o provocare în fața căreia, dumnealor, sunt total în neputința de a răspunde. Așa s-a întâmplat în 2016 când s-au limitat să critice programul de guvernare al PSD (singura ofertă coerentă de guvernare aleasă în mod firesc de români), așa s-a întâmplat și acum la Consiliul Național al PNL la care, în locul identificării unor soluții de guvernare (poate mai bune decăt ale PSD) s-a ajuns la îndemnul caricatural al liderului național liberal de ”a-i lua cu parul pe aleșii locali ai PSD”.”, se arată în comunicatul semnat de Alexandru Rădulescu.

El adaugă că la Congresul extraordinar al PSD, dincolo de rezolvarea unor probleme interne specifice, o prioritate a fost preocuparea pentru respectarea programului de guvernare și rezolvarea unor probleme stringente ale societății – fapt asumat fără echivoc atât de președintele Liviu Dragnea cât și de premierul Viorica Dăncilă.

„Am dori să evidențiem doar câteva elemente cu impact direct asupra județului Suceava: demararea în 2018 a demersurilor pentru construcția autostrăzii București-Suceava,  depunerea documentației, în acest an, pentru finanțarea europeană a Autostrăzii Montana (Târgu Mureș-Iași). Acestea sunt demersuri concrete (ca și finanțarea de către guvernul PSD a celor opt drumuri județene din Suceava, în valoare de aproape 50 milioane euro) și nu simple vorbe, ca cele ale unui lider liberal sucevean, destinate supradimensionării propriei imagini, referitoare la drumul rapid dintre Marea Baltică și Marea Neagră. Dorim să-i comunicăm aceluiași domn că nu e cazul să se preocupe mult de legea redevențelor deoarece această lege este o proritate anunțată de premierul Viorica Dăncilă”, a precizat deputatul Alexandru Radulescu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de