Alexandru Băișanu, despre noul dosar deschis lui Călin Popescu Tăriceanu pentru că nu ar fi declarat o vacanță din 2011: Are o singură vină. Este prezidențiabil și luptă pentru libertățile și drepturile individuale ale cetățenilor


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, marți seara, la Antena 3, că noul dosar deschis liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că această acțiune este o exagerare și că a fost făcută pentru că Tăriceanu este prezidențiabil.

„Are o singură vină și anume aceea că este prezidențiabil, că este președintele unui partid liberal în adevăratul sens al cuvântului care luptă pentru libertățile individuale și drepturile individuale ale cetățenilor, care s-a opus în permanență tuturor sfidărilor pe care unii, nu toți, au îndrăznit să le facă, cu indiferent ce cetățean din România”, a spus Băișanu.

El a arătat că fiecare român a fost invitat la prieteni, la o zi de naștere, acasă, la țără, a rămas peste noapte, a mers cu căruța sau cu sania.

„Dacă suntem nevoiți să trecem acolo că am fost invitați la ziua lui x că am stat peste noapte, că i-am dat cadou o sticlă de șampanie și flori și el a plătit camera, dacă n-am făcut (declarația n.r.) se cheamă suntem arestabili”, a spus Băișanu.

Vicepreședintele ALDE consideră că este o exagerare în acest caz.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi-a declinat competenţa în favoarea Parchetului General în legătură cu o plângere depusă de un medic împotriva lui Călin Popescu-Tăriceanu, în care este reclamat pentru fals în declaraţii.

La sfârşitul anului 2017, medicul german ladimir Atanasie Marinescu ar fi depus o plângere la DNA în care susţinea că Tăriceanu şi-ar fi falsificat declaraţia de avere depusă în anul 2011, în calitate de deputat PNL pentru că ar fi omis să menţioneze în declaraţia de avere faptul că ar fi beneficiat, în august 2010, de un concediu gratuit în localitatea Izmir din Turcia, oferit de Daniel Tudor, fost preşedinte al ASF, şi soţia acestuia, Doina Tudor. De asemenea, Tăriceanu ar fi beneficiat, împreună cu familia sa, şi de o croazieră cu iahtul familiei Tudor.

Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi că trăiește în această Românie care devine ţara delaţiunii şi a dosarelor și că nu are alte comentarii despre situație.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de