Alegerile din PMP Suceava, contestate de Gheorghe Jucan: Nu eu mă lupt, ci echipa pe care o am. Andronache: Are dreptul să o facă


Intră acum și în grupul de

Alegerile din organizația județeană PMP Suceava sunt contestate de Gheorghe Jucan, contracandidatul lui Marian Andronache care și-a retras candidatura în timpul Conferinței județene de alegeri motivând că nu s-au respectat normele statutare în organizarea acestora, iar președintele ales al PMP Suceava, Marian Andronache, a declarat că acesta este liber să depună contestație cu respectarea procedurilor.

Gheorghe Jucan a declarat pentru News Bucovina că a fost împiedicat să ia cuvântul în cadrul Conferinței de alegeri de președintele executiv Eugen Tomac și că situația i-a creat probleme în organizația din Cajvana care „i-a sărit în cap” că nu și-a exprimat ferm poziția în cadrul conferinței.

El a mai spus și că faptul că Marian Andronache a anunțat, în conferință, că i-ar fi achitat cotizația de 2.700 de lei a fost o „cacealma” pentru că acesta ar fi fost de 1 leu pe lună, ceea ce ar însemna că era dator de 225 de ani cu cotizația în condițiile în care partidul s-a înființat abia cu patru ani în urmă.

Jucan a mai declarat că nu a recunoscut foarte mulți dintre delegații prezenți la conferința de alegeri, mai ales că el face parte din partid încă de la început și crede că mulți dintre delegați nici nu erau membri înregistrați oficial.

Acesta a mai declarat că și CEJ al PMP este „o cumetrie” fiind în familie, noră-fiică, frate-soră, naș-fin.

„Aici e o cumetrie și nu CEJ”, a spus Jucan.

Mai mult, el acuză că din Comisia de Arbitraj și Integritate a organizației fac parte persoane cu o moralitate îndoielnică și că nu se regăsesc membri de partid cu vechime cu o reputație de necontestat.

Totodată, Jucan a mai spus că în cadrul conferinței s-au ales, nestatutar, și președinții organizațiilor speciale de femei și tineret, în condițiile în care aceștia se aleg de organizațiile speciale respective.

„Am explicat toate motivele pentru care contest aceste alegeri într-un document pe care l-am transmis în cadrul conferinței și pe care nu l-am putut susține și în fața delegaților. De aceea voi contestat aceste alegeri și voi lupta pentru ca lucrurile să revină la normalitate în acest partid pentru care am luptat în ultimii patru ani. Nu eu mă lupt, ci echipa mă împinge din spate. Sunt oameni cu un caracter puternic ce nu vor face parte din jocuri ascunse”, a mai declarat Jucan.

Președintele organizației județene PMP Suceava, Marian Andronache, a declarat că Gheorghe Jucan are dreptul să conteste.

„Are dreptul să facă contestație, dar să respecte procedura. Dacă vrea să facă, să facă!”, a spus Andronache.

El a respins acuzele lui Jucan și a spus că tot procesul organizatoric a fost în baza Statutului PMP.

Potrivit lui Andronache, la conferință au participat delegați desemnați, toți erau membri ai PMP și a adăugat că i se pare ciudat că Jucan nu a recunoscut aleșii locali ai PMP prezenți în sală, dar că acesta a venit cu un grup care să facă „atmosferă” în fața sălii unde se organiza conferința.

În ceea ce privește membrii Comisiei de Arbitraj și Integritate, Andronache a spus că președintele comisiei este un avocat din Baroul Suceava, care nu a mai făcut politică.

Totodată, el a explicat că a plătit 2700 de lei cotizația lui Jucan pentru perioada iunie 2015-ianuarie 2018 și că acesta nu știe, probabil, că fiind membru al CEJ, pe lângă cotizația de membru de 1 leu pe lună trebuia să plătească și o cotizație de 50 sau care a fost și de 100 de lei/ lunar.(T.B.)


Intră acum și în grupul de