Băișanu a răbufnit la Antena3: Trebuie să fim mai naționaliști pentru că am senzația că România e o colonie. Nu ar mai trebui făcute alegeri și ar trebui să-l lăsăm pe ambasadorul Americii să vină, să dea directive celor din instituțiile de forță


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE deputatul de Suceava Alexandru Băișanu a declarat, luni seara, la Antena 3 că ar trebui ca România să nu mai permită altora să facă regulile pentru că are senzația că țara e o colonie în care totul e de vânzare.

Băișanu a spus că în actuala situația nici nu ar trebui făcute alegeri și lăsat ambasadorul SUA să impună direcții institițiilor de forță din țară.

„În România nu ar mai trebui făcute alegeri parlamentare, alegeri de președinte, de Consilii Județene, de primari. Ar trebui să-l lăsăm pe ambasadorul Americii să vină, să dea directive, direcții, celor din instituțiile de forță să facă tot aici”, a spus deputatul sucevean.

El crede că e nevoie de mai multă seriozitate și puțin mai mult naționalism.

„Eu cred că ar trebui să fim ceva mai naționaliști, mai serioși în relațiile cu ceilalți, să le permitem atât cât au dreptul în țara noastră pentru că am senzația că România e o colonie, că totul în România e de vânzare și noi nu facem nimic decât să asistăm la jocurile unor puteri care exced această țară și populația ei”, a spus Băișanu.

El a arătat că fostul șef al SRI, George Maior, actual ambasador în SUA face cu totul altceva decât ceea ce ar trebui pentru țară.

„Ambasadorul nostru în America e bine mersi și își face treaba lui și a unora. Nu face treaba României”, a spus Băișanu.

Deputatul a apreciat însă că actualul director al SRI, Eduard Hellvig este un reformator în fruntea acestei instituții.

„E un reformator la conducerea SRI. A dovedit-o prin schimbările pe care le-a făcut de-a lungul timpului”, a spus Băișanu care și-a exprimat convingera că acesta este deschis la desecretizarea protocoalelor SRI cu diverse instituții.(T.B.)


Intră acum și în grupul de