O nouă amânare pentru desemnarea firmei care să finalizeze șoseaua de centură. În ianuarie, CNAIR estima că în săptămâna 20-25 martie se vor deschide ofertele, acum încă se verifică documentele pentru declanșarea licitației


Intră acum și în grupul de

Dacă în 31 ianuarie Compania Națională de Infrastructură Rutieră (CNAIR) anunța că estimează că în perioada 20-25 martie vor fi deschise ofertele pentru desemnarea firmei care să finalizeze șoseaua de centură, acum Ministerul Transporturilor anunță că se verifică documentația pentru declanșarea licitației.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Maria Magdalena Grigore, a transmis, luni, în Camera Deputaților, un răspuns la solicitarea deputatului PSD Cătălin Nechifor care dorea informații despre șoseaua de ocolire a municipiului Suceava, întrebând despre rezultatele expertizelor efectuate în 2013, despre responsabilii privind construcția „Zidului Morții” și despre finanlizarea investiției.

La primele două întrebări el nu a primit un răspuns, dar a fost informat privind stadiul procedurilor de selecție a firmei care să finalizeze lucrarea.

 „D.R.D.P. Iași a demarat la sfârșitul anului 2017, procedura de achiziție a lucrărilor aferente obiectivului ,,Varianta de Ocolire Suceava”, documentația de atribuire fiind respinsă cu observații din partea A.N.A.P. În prezent, aceasta a fost revizuită și se află în procedură de verificare de la ANAP pentru a fi publicată în SEAP”, se arată în răspuns.

În data de 31 ianuarie, la solicitarea deputatului ALDE Ștefan Alexandru Băișanu, a primit de la același minister informații legate de această investiție unde trebuie să se realizeze încă 15 la sută din lucrările ce vizau tronsoanele 1 și 2 cu o lungime totală de 7,285 km.

Astfel, în răspuns se preciza că proiectul tehnic al lucrării a fost aprobat în cadrul CTE – CNAIR în data de 15 septembrie 2017, iar documentația de atribuire pentru licitație în vederea execuției restului de lucrări rămase de executat  a fost transmisa la ANAP spre validare începând cu luna noiembrie 2017, fiind clarificate toate aspectele solicitate.

„Urmare a promovării HG nr. 1/2018, documentația de atribuire refacută a fost transmisă în data de 22 ianuarie 2018 spre verificare la ANAP și publicare în SEAP, iar în prezent, documentația este în curs de validare.

CNAIR estimează că termenul de deschidere a ofertelor va fi în perioada 20- 25 martie 2018”, se arăta în răspunsul din ianuarie.(T.B.)


Intră acum și în grupul de