USR Suceava solicită primăriilor din județ să acceseze programul european pentru introducerea de sisteme Wi-Fi gratuit în localități

Partidul Uniunea Salvați România, Filiala Judeţeană Suceava, a făcut, vineri, un apel către unităţile administrativ teritoriale din judeţ să aplice pentru a beneficia de fonduri europene pentru un sistem de Wi-Fi gratuit în localitate.

„Pe data de 20 martie 2018, Comisia Europeană a lansat programul WiFi4EU | Wi-Fi gratuit pentru europeni, prin care localitățile din întreaga Europă pot beneficia de finanțare pentru instalarea de puncte de acces gratuit la internet prin conexiuni Wi-Fi de înaltă calitate, în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, muzeele, gările și centrele de sănătate, etc”, se arată într-un comunicat al USR Suceava.

Potrivit sursei citate, municipalitățile, primăriile orașelor și comunelor vor putea beneficia, prin acest program, de vouchere în valoare de 15.000 de euro pentru a achiziționa și instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces wireless) în centrele alese ale vieții publice locale.

USR Suceava arată că 120 de milioane de euro sunt disponibile din bugetul UE până în 2020. Municipalitățile se pot înregistra pentru finanțarea UE începând de acum până pe 15 mai 2018, pe portalul http://www.wifi4eu.eu/, iar în acest moment sunt înregistrate 4 administrații locale din România.

„Transmitem informația și invitația de a aplica la program tuturor administrațiilor publice din judetul Suceava, deoarece această oportunitate înseamnă servicii publice mai bune pentru cetățeni.

USR Suceava va transmite această adresă către toate primăriile eligibile din judeţul Suceava, adresând totodată întrebarea dacă în buget este prevăzură o sumă pentru un astfel de proiect sau dacă vor accesa acest proiect european”, se mai arată în comunicat.(N.B.)

loading...