Nechifor: În România se plătesc dobânzi duble față de Polonia sau Cehia. Când suprareglementăm puțin zona bancară sar toți, dar criza din 2008, pe care tot noi am plătit-o, nu a făcut-o muncitorul, ci băncile


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, luni seara, la România TV, că băncile ar trebui să fie mai atente cu clienții și să se alinieze la profitul altor sectoare economice, subliniind că în România dobânzile sunt duble față de Polonia sau Cehia.

„Am vorbit de criza din 2008. Nu a făcut-o nici muncitorul, nici politicianul în mod direct, ci a făcut-o zona bancară. Ținem minte fondurile de investiție din America, Lehman Brothers, Chase Manhattan și altele”, a spus Nechifor.

El a adăugat căm acum când se suprareglementează puțin zona bancară există o preocupare în piață și sar toți.

„Dar nimeni nu a venit să spună că în România plătim dobânzi de două ori mai mari decât în Germania, sau decât în Cehia sau Polonia și atunci e vorba de comportamentul băncilor față de clienții lor.Cât timp tu în România faci jocuri în piață, faci business în piață, vrei neapărat să faci un profit foarte mare sau te aliniezi cât de cât la profitul din altă parte”, a spus deputatul sucevean.

El a reamintit că toți românii au fost părtași și au plătit împrumutul angajat de România de la FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană.

„Cât timp noi românii l-am plătit (împrumutul n.r.) și care s-a dus în zona bancară pentru a salva și la nivel național și la nivel internațional cred că și băncile trebuie să fie mai conștiente că trebuie să respecte consumatorul”, a conchis Nechifor.(T.B.)


Intră acum și în grupul de