Activitatea „Să ne protejăm de infecții”, la Școala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” din Șcheia


Intră acum și în grupul de

La Școala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” din Șcheia s-a desfășurat luni, 26 martie a.c., activitatea intitulată „Să ne protejăm de infecții”, susținută de reprezentantul DSP Suceava, Aga Zica. Activitatea a făcut parte parte din programul Săptămânii Școala Altfel, ce se desfășoară în perioada 26-30 martie 2018.

Prof. Claudia Vornicu, de la Școala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” din Șcheia, a precizat că elevii din clasele V- VIII au aflat astfel despre principalele reguli de igienă pe care trebuie să le respecte pentru a  avea o viață sănătoasă. De asemenea, elevii au aflat și despre Ziua Mondială a Luptei Împotriva Tuberculozei, ce se sărbătorește în fiecare an pe 24 martie.

„Doamna Aga Zica a prezentat una din principalele reguli, și anume spălatul mâinilor, deoarece elevii petrec foarte mult timp în contact apropiat în clasă, împărțind totul, de la bănci și până la germeni. Elevii trebuie să-și spele mâinile și după  ce se intorc acasă de la școală sau de la joacă și înainte de a mânca. Spălarea mâinilor este, fără nicio îndoială, una dintre cele mai bune metode de prevenire a înmulțirii germenilor și a bolilor”, a menționat prof. Claudia Vornicu.

Aceasta a mai arătat că alte reguli de igienă personală care trebuie să intre în obișnuința copilului sunt schimbarea zilnică a hainelor murdare, vizita periodică la stomatolog, spălarea fructelor și legumele înainte de a fi consumate, aerisirea camerelor, tăierea unghiilor.

„Dacă aceste reguli sunt respectate întocmai, atunci sănătatea copiilor nu va avea de suferit, iar dezvoltarea lor fizică și psihică se va face într-un mod armonios. Elevii au fost foarte încântați de activitate, ei învățând multe lucruri interesante pe care le-au promis că le vor aplica atât la școală, cât și acasă. De asemenea ei au primit pliante, pixuri toate cu scopul de a-i ajuta să înțeleagă importanța respectării regulilor de igienă personală pentru a avea o viață sănătoasă”, a precizat Vornicu.


Intră acum și în grupul de