O lege inițiată de senatorul Ioan Stan și aprobată de Senat va permite ca 12 localități sucevene să-și amenajeze pârtii de schi


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, a anunațat, miercuri că Senatul a votat propunerea legislativă care are drept obiect modificarea legii 526/2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului “Schi în România” astfel încât să se clarifice procesul de scoatere din Fondul forestier național sau din circuitul agricol necesar pentru amenajarea de pârtii.

Potrivit acestuia, în acestă situație scoaterea definitivă din Fondul forestier național se realizează prin compensare cu teren echivalent și bonitate, iar echivalența valorică se calculează conform legislației în vigoare.

„Am obținut vot de trecere atât pentru raport cât și pentru lege”, a spus Ioan Stan.

El a menționat că a inițiat această propunere ca urmare a discuțiilor avute cu edilii celor 12 unitați administrativ-teritoriale din județul Suceava care vor beneficia de prevederile acestei legi în vederea dezvoltării turismului, dar a subliniat că de prevederile acestei legi vor beneficia cu siguranță și alte UAT-uri din țară.

„Se vor putea face mai ușor investiții în pârtii și se va dezvolta turismul în 12 localități din județul Suceava care au teren pentru amenajarea acestora. Prin această lege va crește spectaculos fondul schiabil al județului Suceava”,a  spus Ioan Stan.(T.B.)


Intră acum și în grupul de