Cușnir către Flutur: Mă declar solidar cu dumneavoastră în asumarea unor nerealizări ce țin doar de Consiliul Județean și să ne oprim să dăm vina doar pe Guvern. Flutur: Toate proiectele promise sunt în derulare și vor aduce dezvoltare


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD Suceava Dan Ioan Cușnir a declarat, vineri, în ședința Consiliului Județean Suceava, la dezbaterea raportului de activitate al președintelui Gheorghe Flutur, că se declară solidar cu acesta în asumarea unor nerealizări, dar i-a cerut acestuia să nu dea vina doar pe Guvern pentru aceste nerealizări ale CJ Suceava.

„În ceea ce privește cum promovați Consiliul Județean și Bucovina sunteți spre nota maximă. În schimb, în ceea ce privește realizările, dacă ne apropiem de Săptămâna Mare și suntem în Anul Unirii, am să dau un un exemplu personal de unitate și am să mă declar solidar cu dumneavoastră în asumarea unor nerealizări. Aș vrea să ne oprim să dăm vina doar pe Guvern pentru nerealizări pentru că sunt nerealizări care țin doar de noi, de Consiliul Județean”, a spus Cușnir.

El a adăugat că pe suceveni nu-i interesează câte acte au fost avizate, câte ședințe a avut Consiliul Județean Suceava ci ceea ce s-a realizat.

Cușnir a spus că din promisiunile lui Gheorghe Flutur din 2016 referitoare la Anul Centenar, marea majoritate nu aveau legătură cu Consiliul Județean, ci țineau de Guvern și de Primăria Sucevei cum sunt  Sala Polivalentă sau drumul expres.

„Cele care țin de Consiliul Județean Suceava sunt nerealizate și, repet, sunt solidar cu dumneavoastră”, a spus Cușnir care a subliniat că nu doar Gheorghe Flutur este vinovat ci tot Consiliul și că trebuie identificate soluțiile pentru ducerea la finalitate a proiectelor.

Astfel, consilierul județean PSD a enumerat proiectele ale CJ Suceava cum ar fi Sala Unirii din Palatul Administrativ, triplarea Ambulatoriului SJU, realizarea drumului județean Mănăstirea Humorului-Sucevița, extinderea terminalului Aeroportului Suceava care nu se vor finaliza în Anul Centenar.

Cușnir i-a transmis lui Flutur că trebuie concentrare pe finalizarea proiectelor, pe realizarea lor, nu doar pe imagine unde atât Gheorghe Flutur cât și CJ Suceava stau foarte bine.

În replică, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că nu a promis niciodată că proiectele respective vor fi finalizate în Anul Centenar ci că vor fi începute.

„În Anul Centenar încep niște lucrări care înseamnă dezvolare”, a spus Flutur care a subliniat că sunt proceduri care trebuie realizate.

„Nu citiți că am promis că finalizăm, ci că demarăm”, a explicat Flutur.

El a spus că pentru Sala Unirii sunt proceduri în derulare, iar Guvernul PSD nu a aprobat proiectul la finanțare prin PNDL și că CJ Suceava îl va realiza pe fonduri proprii.

Totodată, a fost demarat proiectul pentru Ambulatoriul Spitalului Județean Suceava, iar pentru drumul Mănăstirea Humorului-Sucevița, dar și pentru Panaci-Bilbor sunt proceduri pentru scoaterea din fond forestier, iar de la bugetul județului sunt alocați 3 milioane de lei pentru a plăti compensarea pentru că Guvernul nu a dorit să excepteze de la plată autoritățile care doresc să realizeze investiții.

El a amintit și de împrumutul pentru modernizarea drumului Stuplicani-Broșteni și a menționat că și aici se derulează procedurile.

„În Anul Centenar, pe unele le-am demarat, pe unele le inagurăm. Ne luptăm în continuare să se întâmple. Sunt obiective care sunt în etape”, a spus Flutur.

El consideră că este nevoie de o discuție în care să se vadă „pe bune” ce nu a mers.

Flutur a arătat că cei din Suceava vorbesc prea puțin despre realizările din județ și vorbesc alții.

„Încă prea puțin am vorbit despre noi. Vorbesc alții despre noi și te doare sufletul când te recunoaște străinul și spune: La voi se întâmplă ceva”, a spus Flutur.

El consideră că  în județ este bună inclusiv normalitatea din Consiliul Județean.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de