Ministrul Dezvoltării Regionale evită să răspundă deputatului Ioan Bălan dacă primăriile vor primi 100 la sută din impozitul de venit, așa cum s-a angajat premierul: Cuantumul cotelor alocate din impozitul pe venit va fi rezultatul variantei optime reieșit după simulări


Intră acum și în grupul de

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Paul Stănescu, a evitat, într-un răspuns transmis deputatului PNL de Suceava, Ioan Bălan, să răspundă dacă primăriile vor beneficia de 100 la sută din impozitul pe venit așa cum s-a angajat premierul Viorica Dăncilă.

 

Ioan Bălan l-a întrebat pe ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Paul Stănescu, care este poziția Guvernului privin alocarea de fonduri pentru primării în condițiile în care MDRAP a emis un aviz negativ la o propunere legislativă inițiată de PNL prin care primăriile vor beneficia de 100 la sută din impozitul de venit, măsură necesară după ce sursele de finanțare ale administrațiilor locale au fost grav afectate de măsurile guvernamentale, avizul negativ al acestui minister fiind transmis chiar a doua zi după ce premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări reprezentanților administrațiilor publice din țară că una din măsurile din Codul finanțelor publice locale este alocarea 100 la sută din impozitul pe venit.

În răspuns, ministrul Paul Stănescu îi spune deputatului liberal sucevean că avizul negativ a fost emis cu precizarea că la minister se află în lucru Codul finanțelor publice locale.

„Codul finanțelor publice locale prevede transpunerea măsurilor din Programul de Guvernare 2018-2020, respectiv revizuirea sistemului de echilibrare prin includerea a 100% din impozitul pe venit către autoritățile   locale. De asemenea, conform Programului de Guvernare 2018-2020, aprobat prin Hotărârea Parlamentului nr. 11/2018, pentru a avea o dezvoltare armonioasă, primăriile și consiliile județene vor continua să aibă un buget minim de funcționare și dezvoltare în fiecare an. În acest context, cuantumul cotelor alocate din impozitul pe  venit va fi rezultatul variantei  optime, reieșit după efectuarea de simulări și consultarea structurilor asociative ale autorităților administrației publice  locale”, susține ministrul Paul Stănescu.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de