Băișanu, către un secretar de stat din Ministerul Transporturilor: E normal ca cel care a făcut lucrări greșite și a primit interdicție să-și facă o altă firmă și tot el să lucreze?


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Comisiei de Transporturi, deputatul ALDE de Suceava Ștefan Alexandru Băișanu, a cerut, marți, în cadrul unei dezbateri în comisie, unui secretar de stat din Ministerul Transporturilor să explice de ce se permite ca o persoană a cărei firmă a făcut lucrări greșite și i s-a interzis prin instanță să mai lucreze, continuă să presteze lucrări înființând o altă firmă.

În cadrul dezbaterii de la Comisia de Transporturi cu reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București și ai Autorității Aeronautice Civile Române, vicepreședintele Comisiei, Alexandru Băișanu, a apreciat că la Aeroportul Otopeni situația este foarte gravă.

„Ce măsuri s-au luat în ultimii 10 ani pentru investiții în piste de rulare și ce ați reușit să faceți în afară de cârpeli? M-am înspăimântat când am văzut și pista unu și pista doi”, a spus Băișanu.

El i-a transmis secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Minea, că până acum ar fi trebuit să analizeze de ce nu au funcționat lucrurile la Aeroportul Otopeni și s-a ajuns ca pista să fie greu de folosit.

 

„Din punct de vedere politic orice partid aflat la guvernare își asumă o responsabilitate pentru ceea ce face, iar când dumneavoastră ați preluat acest mandat mi se pare normal să vă fi făcut un calcul să vedeți de ce n-au funcționat lucrurile și să luați măsuri vizavi de cei care au greșit până în momentul de față”, a spus Băișanu.

El a arătat că răspunsul primit că „au zburat foarte multe avioane, s-a stricat pista” nu e mulțumitor.

„Asta știm și noi, dar de ce nu s-au făcut lucrurile odată cu dezvoltarea aviației, de ce nu le-am refăcut la timp, de ce nu am făcut lucrurile astea la timp? E normal ca-n țara asta un cetățean care face lucrările greșit să fie obligat de instanță să nu mai participe la licitații și-și face altă firmă și tot el lucrează, pentru că am schimbat ambalajul?”, a mai întrebat Băișanu

Secretarul de stat Ionel Minea i-a răspuns deputatului sucevean că l-a trimis foarte mult în trecut privind situația actuală de la Aeroportul Otopeni.

„V-aș spune un lucru, politic de data aceasta: Dacă Cenușăreasa s-ar fi uitat în urmă n-ar fi ajuns prințesă”, a spus Minea, căruia i s-a replicat „Ne-ați umplut de respect!”

Băișanu a atenționat că există posibilitatea producerii unei catastrofe de genul „Colectiv”, dacă nu se intervine, situație pe care a semnalat-o încă în urmă cu patru luni, tot în Comisia de Transporturi, dar nu s-a făcut nimic.(T.B.)


Intră acum și în grupul de