Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor despre solicitarea președintelui Klaus Iohannis ca Viorica Dăncilă să demisioneze din funcție: E un gest de normalitate făcut de președinte după greșelile inacceptabile ale premierului


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat, vineri, că solicitarea președintelui Klaus Iohannis ca Viorica Dăncilă să demisioneze din funcție este îndreptățită în condițiile în care Viorica Dăncilă a dovedit, în cele aproape patru luni de când este premier, că funcția de prim ministru este „o pălărie mult prea mare” pentru ea.

„În ultima perioadă, din păcate pentru români, avem un prim ministru care a dovedit că este incapabil de a gestiona această funcție, fiind doar un executant al ordinelor transmise de liderul PSD Liviu Dragnea”, a spus Fădor.

Potrivit deputatului liberal sucevean, Viorica Dăncilă a încălcat în mod flagrant atât Constituția, cât și deciziile Curții Constituționale, care fac referire la atribuțiile șefului statului în materie de politică externă.

„Nu pot decât să deplâng faptul că premierul arată că nu înțelege ce citește și nu e capabilă să susțină, de sine stătător, un punct de vedere coerent, legat logic și a adus inadecvarea în funcția de prim-ministru la un nivel atât de jos, pe care nu l-am mai avut vreodată în România”, a mai spus Angelica Fădor.

Deputatul liberal a adăugat că va fi atât în avantajul țării și inclusiv al PSD ca Viorica Dăncilă să renunțe la funcție până când nu va genera un dezastru mai mare decât cel în care Guvernul său a adus țara.

Angelica Fădor a mai declarat că PNL va acționa pentru îndepărtarea acestui Guvern catastrofal și că va folosi instrumentul moțiunii de cenzură în această sesiune parlamentară, dar că momentul optim va fi gândit astfel încât șansele moțiunii de cenzură să fie maxime.

Președintele Klaus Iohannis a cerut demisia șefului Guvernului, Viorica Dăncilă. „Nu face față acestei poziții”, a spus șeful statului. Klaus Iohannis aştepta explicaţii în legătură cu vizita Vioricăi Dăncilă şi a președintelui PSD, Liviu Dragnea, la Tel Aviv, dar în această dimineaţă, premierul l-a anunţat la telefon că nu va merge la Cotroceni pentru lămuriri.

(T.B.)


Intră acum și în grupul de