Șeful ISJ Suceava: Vom analiza situația școlilor care au dificultăți în asigurarea finanțării salarizării cadrelor didactice în trimestrele III și IV. Până în prezent au fost identificate 88 de școli în această situație


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şcolar general al ISJ Suceava, profesorul Cristian Cuciurean, a declarat vineri, pentru NewsBucovina, că a dispus constituirea unei comisii de audit pentru a se analiza situaţii unităţilor de învăţământ din judeţ care întâmpină dificultăţi în asigurarea finanţării pentru salarizarea cadrelor didactice în trimestrele III şi IV.

Cuciurean a spus că în cadrul şedinţei de lucru cu directorii tuturor unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică din judeţ, care s-a desfăşurat joi, au analizate rezultatele obţinute de elevi la simularea Bacalaureatului şi Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a, însă au mai fost discutate aspecte vizând legislaţia, dar şi probleme legate de asigurarea salariilor cadrelor didactice.

El a explicat că începând cu data de 1 ianuarie 2018, salarizarea cadrelor didactice a trecut de la unităţile administativ-teritoriale, la ISJ şi la Ministerul Educaţiei Naţionale.

 

„Conform metodologiei, trebuie să constituim şi am constituit deja o comisie de audit pentru a verifica şi analiza situaţia unităţilor şcolare care nu pot să asigure finanţarea pentru salarizare, ştiut fiind faptul că finanţarea se face per elev şi din aceste sume va trebui să asigurăm finanţarea salariilor cadrelor didactice”, a mai spus Cuciurean.

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava a menţionat că până în prezent ISJ Suceava a identificat 88 de unităţi şcolare cărora nu le ajung banii de salarii până la sfârşitul anului.

“Am dispus deja acest audit pentru a vedea care sunt cauzele principale. Sigur, cauza principală o reprezintă numărul mic de elevi la aceste şcoli, în special în mediul rural, unde numărul de elevi este scăzut, dar şi la unele licee tehnologice, chiar şi din municipiul Suceava. Sigur că legea ne permite să facem transferul de credite, de bani,  de la şcolile care au mai mulţi bani, însă vom analiza aceste situaţii “, a arătat Cuciurean.

El a adăugat că această comisie de audit va face o analiză care ar urma să fie finalizată cel mai probabil la sfârşitul lunii mai.

“Analiza se va finaliza spre sfârşitul lunii mai, deocamdată pentru această perioadă nu au fost probleme cu salariile. Probleme ar fi pentru trimestrul al III-lea şi al IV-lea”, a mai precizat Cuciurean.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de