Deputatul USR din Câmpulung Moldovenesc a participat, alături de USR Suceava, la strângerea de semnături pentru inițiativa „Fără penali în funcții publice”


Intră acum și în grupul de

Deputatul USR Nicolae Daniel Popescu (deputat de Diaspora, dar originar din Câmpulung Moldovenesc) a participat la sfârșitul acestei săptămâni, alături de echipa USR Suceava, la strângerea de semnături pentru inițiativa cetățenească Fără penali în funcții publice, în municipiile Rădăuți (vineri) și Câmpulung Moldovenesc (sâmbătă), anunță USR Suceava.

Sursa citată reamintește că din 31 martie 2018 a debutat, la nivel național, inițiativa cetățenească Fără penali în funcții publice, care are ca scop revizuirea Constituției, în sensul completării art. 37 cu un nou alineat, alin. (3), prin care cetățenii condamnați definitiv la o pedeapsă privativă de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, să nu mai poată fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României, până la intervenirea unei situații care înlătură această consecință extrapenală a condamnării (reabilitarea, amnistia, dezincriminarea), inițiativă căreia i s-a alăturat și Partidul Uniunea Salvați România.

Strângerea celor minim 500.000 de semnături la nivel național, se va încheia spre sfârșitul lunii septembrie a.c., iar cetățenii interesați să se alăture acestei inițiative – Fără penali în funcții publice – o pot face prin semnarea formularului respectiv, atât cu ajutorul reprezentanților USR Suceava care vor fi în stradă în toată această perioadă, la sediul USR Suceava din str. Petru Rareș nr.7, cât și din proprie inițiativă, prin listarea și completarea formularului de pe site-ul https://www.farapenaliinfunctiipublice.ro, cu respectarea atentă și întru totul a instrucțiunilor, pentru a-i conferi validitate, menționează sursa citată.(N.B.)


Intră acum și în grupul de