De față cu Eugen Orlando Teodorovici, senatorul Ioan Stan o ia pe urmele lui Victor Ponta la Dumbrăveni?


Intră acum și în grupul de

Ministrul finanțelor, Orlando Eugen Teodorovici a fost la Suceava.

Asta ar fi știrea pozitivă.

Partea mai tristă a poveștii întregii sale prezențe aici a fost atunci când ministrul a trebuit să le răspundă oamenilor de afaceri adunați la o discuție liberă cu domnia sa, în Sala Senat a Universității ”Ștefan cel Mare” și unde, sub atenta supraveghere și coordonare a prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi au început să curgă întrebări din ce în ce mai țintite și mai incomode. Și mai lipsite de răspunsuri care să conțină soluțiile mult așteptate din partea șefului finanțelor României.

Degeaba a tot încercat dna Adomnicăi să mai tempereze audiența pentru că oamenii chiar aveau probleme și chiar le-ar fi mers la inimă să le spună ministrul că va fi BINE. Și asta pentru că toți știu că nu va fi bine și că au pierdut 2-3 ore din viață fără a fi rezolvat mare lucru.

Ce am aflat de la dl Teodorovici? Câteva lucruri clare, cu subiect și predicat rostite de gura sa:

  1. Proiectul ”Utilități și mediu la standarde europene” va rămâne o povară de gâtul administrațiilor locale sucevene, iar Guvernul Dragnea nu va prelua creditul așa cum toată lumea spera.

  2. Vina pentru eșecul acestui acest proiect, spus clar și răspicat, îi aparține președintelui Consiliului Județean Suceava care a semnat pentru el. La vremea respectivă a fost vorba de liderul PSD Suceava, Gavril Mîrza.

3. Nimeni nu știe cum va arăta viitorul Cod Fiscal, singurul lucru cert fiind faptul că va fi schimbat până la finele anului. Cu promisiunea că, de data asta, chiar e ultima dată când se mai schimbă codul.

 

4. ”Banii nu sunt o problemă!” pentru nici un fel de proiect județean sau național. Singura problemă pe care ministrul o vede sunt doar ”costurile unei finanțări”. Aici declarațiile ministrului au fost stopate. Oricum cred că suntem prea mici pentru un subiect de genul …cât poate să coste o țară faptul că salariile bugetarilor au fost triplate în timp ce investițiile publice ating limita minimă istorică.

5. Sediile ANAF, cum e cel de la Suceava sunt cam pretențioase și cam nefolositoare mai ales că toată activitatea cu persoanele fizice și juridice va fi transferată în ON-LINE. (la treaba asta lumea a cam râs…ministrul însă părea foarte serios. O să vedem cine râde la urmă!)

 

6.Ultima și cea mai importantă informație a fost contul de email al dlui minstru. El zice că cine are o problemă și o soluție sau orice fel de propunere îi poate scrie la [email protected]

Drept e că măcar la adresa de email domnia sa a fost cât se poate de corect. Era și păcat și își ia o adresă de genul [email protected] pentru că la PSD Guvernele nu prea durează atâta timp.

Și totuși știți de ce a fost prezent ministrul finanțelor la Suceava? Ca să fie cât mai aproape de Dumbrăveni, localitatea unde în aceeași zi, liderii de vază din tot județul, ai PSD Suceava, s-au reunit pentru a afla vestea cea mare: senatorul Ioan Stan va candida la funcția de președinte al organizației județene a partidului dar și mai important, la cea de președinte al Consiliului Județean Suceava, la alegerile din 2020.

E clar că din momentul acesta ”joaca politică” în județ începe să devină interesantă.

Cum la fel de interesant mi se pare și conicidența următoare: mai țineți minte unde a venit liderul național al PSD, Victor Viorel Ponta să își lanseze la Suceava candidatura pentru președinția României? Chiar la Dumbrăveni, cu același primar al localității și cam cu aceeași lideri județeni în față.

Povestea pare să se repete. Oare de data asta ”blestemul” se va rupe?

 

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de