Cușnir: Consilierii PSD Suceava vor vota extinderea apartamentelor la parter în orice zonă a Sucevei cu condiția să avem un PUZ, pe fiecare zonă care să recomande evazarea și să arate că zona va fi mai fumoasă


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a anunțat, vineri, că în Consiliul Local Suceava, consilierii PSD vor vota pentru extinderea apartamentelor la parter în orice zonă a Sucevei cu condiția să existe un Plan Urbanistic Zonal, pe fiecare zonă, care să recomande evazarea și să arate că zona va fi mai fumoasă.

Cușnir a precizat într-un comunicat de presă că de 14 ani Suceava se “dezvoltă” haotic, că domeniul public este distrus, nu mai există reguli de urbanism, iar municipiul nu are arhitect șef al orașului. „Această stare nocivă unui oraș care ar fi trebuit să se dezvolte frumos, trebuia să se oprească de mult timp”, consideră liderul social-democraților suceveni.

El a menționat că, de aproape doi ani de zile, consilierii locali ai PSD Suceava nu mai votează superficii pe domeniul public, extinderi de balcoane la parter, construcții pe domeniul public,  până când Ion Lungu și PNL vor înțelege că au obligația finalizării inventarierii domeniului public și finalizării Registrului real al Spațiilor Verzi.

Potrivit acestuia, în ultima ședință de Consiliu Local,din  26 aprilie, Ion Lungu și PNL au dorit promovarea unui Proiect de Hotărâre de Consiliu local în care „erau trecute la grămadă, balcoane la parter, parcări, magazii, solicitări de la Centrul Cultural sau de la Arhiepiscopie, extinderi de spații comerciale etc, un ghiveci cum numai Lungu și Harșovschi puteau concepe”.

Cușnir arată că în același proiect de Hotărâre erau trecute 12 solicitări de extinderi de balcoane la parter, până la nivelul balcoanelor de la etajele superioare, unele de 6 mp, altele de 18 mp.

„S-a ajuns până acolo încât angajații Primăriei sunt obligați să le spună cetățenilor că PSD se opune solicitărilor lor. O nouă minciună marca Lungu/Harșovschi/PNL.Consilierii locali PSD vor vota întotdeauna astfel de solicitări, dar doar atunci când arhitecții vor stabili că acel bloc trebuie să închidă toate balcoanele de la parter pentru a fi mai frumos”, a menționat liderul PSD Suceava.

El consideră că nu este moral să se aprobe închiderea unui balcon la parter la o scară a blocului, iar apartamentele de la parter de la celelalte scări să nu beneficieze de același tratament.

„Vom vota extinderea apartamentelor la parter în orice zona a Sucevei cu condiția să avem un PUZ, pe fiecare zonă, care să recomande evazarea și să arate că zona va fi mai fumoasă, că orașul va fi mai frumos. Suntem pentru aprobarea unor măsuri care să ducă la o dezvoltare armonioasă a blocurilor, a bulevardelor, a orașului în locul măsurilor haotice, fără nici o regulă sau strategie, luate în ultimi 14 ani la Primăria Suceava”, a precizat Cușnir.

El a mai declarat că PSD Suceava preferă să existe 12 nemulțumiți pentru că demersul lor va întârzia până va fi aprobat, dar să existe pe termen lung mii de suceveni mulțumiți de modul în care va arăta orașul lor.

„Îi rugăm pe suceveni să pună presiune pe Lungu și pe PNL pentru a nu mai încerca să forțeze Hotărâri de Consiliul Local care să dăuneze imaginii Sucevei, care să facă din Suceava un oraș și mai urât, aproape nefrecventabil”,  a conchis Dan Ioan Cușnir.(N.B.)


Intră acum și în grupul de