Alexandru Băișanu salută decizia prefectului de Suceava de a reveni asupra deciziei ca proba de traseu pentru permisul auto să se desfășoare doar în Suceava: Acest mod de organizare a funcționat bine de când eram eu prefect


Intră acum și în grupul de

Președintele ALDE de Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a declarat, luni, că decizia prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, de a se reveni asupra ordinului prin care proba de traseu pentru permisul auto să se desfășoare numai în municipiul Suceava este de salutat.

„Mulțumesc doamnei prefect că a înțeles ceea ce i-am spus și că a acceptat varianta pe care eu am susținut-o”, a spus deputatul ALDE.

El a menționat că acum proba de traseu se va desfășura și în municipiile Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc.

„Acest mod de organizare, cu proba de traseu în mai multe municipii din județ a fost experimentată ca proiect pilot în perioada în care am fost eu prefect, în urmă cu zece ani și s-a dovedit că era singura variantă viabilă ținând cont de întinderea județului nostru”, a spus deputatul Băișanu.

El a mulțumit tuturor celor care l-au sprijinit în demersul său de a se reveni asupra deciziei ca proba de traseu să se desfășoare doar în municipiul Suceava.

Reamintim că deputatul ALDE Alexandru Băișanu a făcut mai multe demersuri, inclusiv o interpelare adresată ministrului de Interne Carmen Dan în care a solicitat să se revină la desfășurarea probei practice a examenului pentru permisul auto în mai multe municipii din județ și nu doar în municipiul Suceava.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi,  a emis, luni, un nou ordin privind modul de desfășurare a probei practice pentru obținerea permisului de conducere urmând ca pe lângă municipiul Suceava aceasta să se desfășoare și în municipiile Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc.

Prin ordinul menționat, s-a revenit asupra ordinului  456 din 6 noiembrie 2017, care  stabilea că,  începând cu 1 ianuarie 2018,  examinarea la proba practică de traseu a candidaţilor care solicită obţinerea permisului de conducere se desfășoară numai în  municipiul reşedinţa de judeţ.

Prefectul Mirela Adomnicăi a menționat că acest ordin  și-a produs efectele de la 1 februarie 2018, iar în perioada celor 3 luni – februarie, martie și aprilie-  au fost examinate un  număr de  4683 de persoane, în  plus  cu 1094 persoane față de ultimele 3 luni ale anului 2017.

În cadrul discuțiilor de vinerea trecută, reprezentantul Poliției Rutiere  a precizat că, în perioada celor trei luni, în trafic nu au fost probleme deosebite pe parcursul examinării practice, iar școlile de șoferi au invocat aspecte ce țin de costurile economice suplimentare și de condițiile improprii ale locurilor de plecare, pentru susținerea probei practice.

“S-a confirmat faptul că nu a fost afectat traficul rutier în municipiul reședință de județ prin această nouă modalitate de examinare, că a crescut numărul candidaților examinați, dar am ținut cont și de argumentele școlilor de șoferi.  Astfel că s-a decis,  în consens, consultând și conducerea Direcției Generale Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, să reluăm examinarea în 4 puncte,  nu în 5, cum a fost inițial,  cu reducerea treptată a numărului de zile  alocate acestor puncte, până la sfârșitul anului.    Reprezentanții școlilor de șoferi și-au asumat creșterea decalajului programărilor pentru susținerea probei practice”, a declarat prefectul Mirela Elena Adomnicăi.

În evidențele  Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor și  ale Autorității Rutiere Române-Agenția Suceava figurează 91  școli de șoferi.


Intră acum și în grupul de