Concursul de creativitate tehnică „Fun Mechanics”, la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management din Suceava

La Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management din cadrul Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava s-a desfășurat vineri, 11 mai a.c., cea de-a IV-a ediţie a Concursului de creativitate tehnică Fun Mechanics. Evenimentul a fost organizat de un colectiv coordonat de şef lucrări dr. ing. Luminiţa Irimescu, în parteneriat cu Sindicatul „Univers” al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Potrivit reprezentanților USV, pe durata celor șase ore de concurs, studenţii anului I, pasionați de mecanică, și-au validat îndemânarea, ambiția și creativitatea tehnică, realizând  o aplicație tehnică dată.

Locul I a fost ocupat de echipa formată din: Bogdan Demec, Alexandru Olaru, Ionel Saghin, Alexandru Tănase și Claudiu Turcanu, studenţi la specializarea Tehnologia Construcțiilor de Mașini, coordonați de Daniel Policiuc.

Locul II a fost ocupat de echipa formată din: Alexandra Apetri, Tudor Chicaroș, Andrei Piscuc, Diana Rusu, Dragoș Rusu și Iulian Viziteu, studenți la specializarea Mecatronică.

Locul III a revenit echipei formată din: Andrei Baranețchi, Daniel Cutuhan, Dumitru Maftean, Raul Micuțaru, Vlad Mutescu și Mihai Seremet, studenți la specializarea Tehnologia Construcțiilor de Mașini.

Concursul Fun Mechanics are drept scop prezentarea aplicaţiilor în ingineria mecanică dintr-o perspectivă practică, contribuind, astfel, la dezvoltarea pasiunii, spiritului de echipă şi talentului tehnic al studenţilor din anul I.

(M.T.)