Cătălin Nechifor părăsește PSD și se alătură lui Victor Ponta în Pro România, un proiect alternativ clasei politice actuale: PSD Suceava rămâne pe mâini bune- Ioan Stan președinte, Gavril Mârza, președinte executiv


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a anunțat, joi, într-o conferință de presă comună cu fostul prim ministru Victor Ponta că va continua activitatea politică în noul proiect lansat de Victor Ponta, Pro România, arătând că la Suceava nimeni nu mai este în opoziție și că toți sunt la  guvernare, națională sau locală, iar acest proiect este pentru oamenii care au crezut în PSD și acum sunt dezamăgiți.

„Nu puteam să fiu decât Pro România, altă variantă era exclusă”, a spus Nechifor.

El a aminitit că se știe din 2002 cu Victor Ponta când, de Crăciun în 2002 la Pârtești, au dus amândoi cadouri pentru cei mici.

„Victor Ponta nu a uitat că are rădăcini în județ și lucrul acesta l-am văzut cu toții”, a spus Nechifor.

El a explicat că a decis să părăsească PSD alături de Victor Ponta pentru a începe un nou proiect politic pentru cei dezamăgiți de actuala guvernare.

„Suntem în situația particulară a Sucevei unde toată lumea este la putere și PNL și PSD și ALDE, toți sunt la guvernare, că e locală, că e centrală. Nimeni nu e în opoziție”, a spus Nechifor.

Deputatul sucevean a arătat că nu a făcut acest pas de dragul de a face opoziție cu toate că, din experiența politică a sa, e mult mai simplu în opoziție când ai libertatea să vorbești, să critici.

„E mai greu când ești la guvernare să faci, să demonstrezi că ești capabil, dar sunt în spate niște ani și o experiență politică, într-o oarecare măsură legată de Victor Ponta, sigur, la alt nivel”, a adăugat Nechifor care a menționat că a fost vicepreședinte TSD național când Ponta era președintele TSD, au fost colegi în Parlament, Ponta a fost premier în perioada în care el a fost președinte de CJ.

„Ne leagă o istorie destul de importantă și așa cum spunea și Victor Ponta, dezvoltarea la Suceava s-a oprit în 2015. Mi-aș dori ca azi, la doi ani de la schimbarea puterii locale, să putem circula pe centura Sucevei în totalitate. De când a plecat Victor Ponta și, sigur, am fost criticați că nu am făcut decât o treime din centură, nu s-a făcut niciun centimetru și, sigur, că s-au făcut promisiuni că în trei luni va fi gata și au fost de atunci și până acum patru premieri care nu au reușit să facă niciun centimetru, cum nu au reușit să facă un pas mai departe pentru gazul la Vatra Dornei, cum foarte multe proiecte sunt blocate în continuare”, a declarat Nechifor.

El a subliniat că împreună cu Victor Ponta a decis realizarea unei legături esențiale pentru dezvoltarea Sucevei ca județ, drumul de legătură Suceava-Botoșani care conectează și Aeroportul care s-a făcut în șase luni, fiind un caz unic în România, de record național pentru un drum de o asemenea amploare și calitate.

Nechifor a observat însă că de atunci și până acum în Suceava nu s-a mai făcut nimic esențial.

El a mai spus că tot cu Victor Ponta a reușit să fie făcută modernizarea Aeroportului în perioada 2013-2015, unde implicarea lui Ponta și a echipei guvernamentale a fost totală pentru că s-au schimbat și proceduri europene, iar astăzi la Suceava, în lipsa unei autostrăzi pe care toți o clamează există totuși o poartă deschisă către lumea largă cu curse aeriene care au fost deschise tot în perioada în care era președinte și care au fost negociate atunci.

Nechifor a aminitit că UPU de la Spitalul Județean tot Guvernul Ponta, cu Raed Arafat au acordat sprijin, fiind un proiect esențial, o unitate de excelență, cum nu se găsește aproape deloc în România, ci doar la Tg Mureș și prin București.

Deputatul sucevean a mai declarat că la Spitalul din Fălticeni, după 20 de ani, primul premier care a dat bani serios, peste 300 de miliarde de lei, a fost Victor Ponta și spitalul de atunci și până acum, cu un rest de 10 la sută de executat nu s-a terminat.

„Nu critic. Doar constat că din 2015 și până acum nu s-a mai făcut nimic important”, a spus Nechifor subliniind că în acea perioadă au fost făcute lucrările la Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun, Transrarău, puncte, repere, care au dus la dezvoltarea locală majoră.

„De atunci și până acum: nimic, nimic, nimic”, a spus Nechifor.

El a explicat că proiectul Pro România este altceva, o alternativă la actuala clasă politică.

„Toată Europa s-a schimbat, toată politica europeană s-a schimbat. Dacă ne uităm la partidele clasice vedem același climat, vedem aceeași neputință”, a spus deputatul care crede că e momentul ca cineva cum e Pro România să vină cu o alternativă.

El a subliniat că Victor Ponta a ales Suceava ca primă destinație pentru acest proiect politic.

În ceea ce privește PSD, Nechifor a spus că are sentimentul datoriei făcute.

„Mi-am făcut datoria în totalitate și cred că e momentul ca oamenii care au crezut în PSD și care acum sunt poate dezamăgiți să găsească în noi un răspuns”, a spus Nechifor.

El a menționat că din punctul său de vedere, la nivel local, cariera sa a fost oarecum similară cu a lui Victor Ponta.

„Și politică, și personală, a unor trăiri mai puțin plăcute,  dar nu sunt penal, nu am reușit măcar să fiu baron local cu toate că puteam să fiu și cu siguranță puteam să cer unora să meargă pe sârmă și cu capul în jos, și mergeau pentru că erau obișnuiți, dar nu am făcut-o pentru că eu cred în altceva, într-o clasă politică europeană cu oameni precum Victor Ponta”, a spus Nechifor.

El a mai declarat că în perioada următoare va fi construit acest proiect politic cu oameni care să creadă în valori.

„Veți vedea în perioada următoare cum construim. Nu cu oricine și nu oricum. Chiar vreau o echipă care să creadă în niște valori și am crezut în valori, în principii și viața m-a adus în situația de a trece prin anumite dezamăgiri. Am avut o suferință complicată din punct de vedere al sănătății și atunci am putut vedea caractere”, a mai spus Nechifor.

El consideră că PSD, la Suceava va rămâne pe mâini bune.

„PSD, la Suceava, rămâne pe mâini bune. Domnul Stan președinte interimar, probabil va fi ales, domnul Mârza președinte executiv. Nu vreau să comentez mai mult despre PSD. Îi respect Am foarte multe persoane pe care le admir în continuare. Probabil e reciproc sentimentul”, a spus Nechifor care a mai spus că proiectul politic actual este unul de construcție.(T.B.)

News Bucovina a transmis live conferința de presă


Intră acum și în grupul de