Ponta:Pro România va avea săptămâna viitoare numărul de deputați pentru grup parlamentar. Ne vom lupta cu domnul Dragnea care nu ne va lăsa să facem grup. Scopul Pro România este să obțină 10 la sută la viitoarele alegeri


Intră acum și în grupul de

Liderul Pro România, fostul prim ministru Victor Ponta, a anunțat, joi, la Suceava, că Pro România va avea săptămâna viitoare numărul de deputați pentru înființare unui grup parlamentar.

„Săptămâna viitoare vom avea numărul de deputați pentru grup parlamentar. Ne vom lupta cu domnul Dragnea care nu ne va lăsa să facem grup, dar ne luptăm. Faptul că nu ne lasă înseamnă că îi este frică de noi, ceea ce e un lucru bun, pentru că de ce ți-e frică nu scapi”, a spus Ponta.

El a menționat că în acest moment sunt opt deputați Pro România, iar de săptămâna viitoare vor fi mai mulți de zece.

„Nu vrem să schimbăm majoritatea. Obiectivul nostru este la alegeri, să nu stea oamenii acasă”, a spus Ponta.

El a subliniat că principalul obiectiv al formării Pro România este că jumătate dintre cei care au votat în 2016 PSD spun că nu mai votează pentru că au fost păcăliți.

„Spun că Dragnea nu le-a zis că o să ajungă Dăncilă prim ministru, spun că Dragnea nu le-a zis că o să folosească partidul ca să scape el de dosare. După cum ați constatat eu nu am folosit partidul. Mi-am dat demisia, m-am dus la Înalta Curte, nu a fost plăcut, dar cred că am procedat corect”, a declarat Ponta.

Potrivit acestuia chiar trebuie să existe o alternativă pentru oamenii care au votat PSD și sunt dezamăgiți.

„Chiar am obligația alături de cei cu care mă gândesc și alături de care mă simt confortabil să construim această alternativă”, a spus Victor Ponta care a menționat că dorește să convingă și oameni care nu au făcut politică și care nu voiau să vină la PSD, dar îl susțineau pe el.

El a mai declarat că în Pro România vor veni doar persoane compatibile cu structura actuală și își propune ca la primele alegeri să obțină un scor de 10 la sută.

„Nu am niciun interes să luăm oameni cu care nu suntem compatibili pentru că nu vrem să luăm 50 la sută la primele alegeri. Vom lua probabil în jur de 10 la sută, dar cei 10 la sută să fie curați”, a spus liderul Pro România .

El a adăugat că oamenii politici se gândesc ce va fi în viitor, iar dacă nu se schimbă nimic în PSD,  2020 va fi un an foarte prost pentru PSD.

Totodată, Victor Ponta a atras atenția că el și Cătălin Nechifor au plecat de la putere în opoziție de unde nu sunt funcții de dat.(T.B.)


Intră acum și în grupul de