Nechifor: La Consiliul Județean Suceava va fi nevoie de un președinte proaspăt, cu viziune europeană. Nu cred că putem discuta în 2020, la Consiluiul Județean, despre foști care să poată face o schimbare profundă


Intră acum și în grupul de

Deputatul Cătălin Nechifor, care va coordona Pro România în județul Suceava și în zona de nord a țării, a declarat, joi, într-o conferință de presă comună cu liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta, că la conducerea Consiliului Județean Suceava va fi nevoie de o persoană nouă, cu viziune europeană și că nu se va mai putea discuta în anul 2020 de foști care să candideze.

„La Consiliul Județean îmi doresc să găsim o persoană pe care să o pot ajuta foarte mult”, a declarat Cătălin Nechifor răspunzând astfel unei întrebări legate de o eventuală candidatură a sa la CJ Suceava.

„În 2012 am avut ghinionul, venind cu o viziune mai europeană, să nu am, din păcate, pe lângă mine oameni care să fi trăit acele experiențe. Pentru Suceava, un județ deschis, destupat, cu o istorie europeană puternică, apartenența la spațiul austriac, eu cred că va trebui un președinte proaspăt, nou. Nu cred că mai putem discuta în 2020 despre foști și misiunea mea va fi să găsesc acel om capabil, deschis, care știe politică europeană și are viziune europeană pe care să-l ajut din toată putința ființei mele să facă ceva cu adevărat important în Suceava”, a spus Nechifor.

El consideră că o schimbare profundă nu se poate face cu „foști”.

Nechifor a făcut această remarcă în condițiile în care senatorul Ioan Stan, președinte al PSD Suceava, a anunțat recent că dorește să candideze la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava.

În ceea ce privește dezvoltarea formațiunii, Nechifor a spus că este interesat în primul rând ca cine vine în Pro România să poată construi și să fie un om capabil care să atragă după el oameni, să fie respectat.

El a arătat că astfel se va putea demonstra că Pro România este altceva față de partidele clasice.

Cătălin Nechifor a explicat că cei din Pro România au demonstrat ceea ce pot face și nu vin cu promisiuni despre cum va arăta viitorul.(T.B.)

News Bucovina a transmis live conferința de presă


Intră acum și în grupul de