Victor Ponta a început la Suceava noul proiect politic Pro România, după ce în 2002, și-a început cariera politică tot la Suceava: Nu-mi propun să fim mai buni decât guvernul actual pentru că e prea puțin, ci îmi propun să fim mai buni decât am fost în 2012-2015. Din decembrie 2015 România s-a oprit pe loc și nu se mai fac proiecte importante


Intră acum și în grupul de

Fostul prim ministru Victor Ponta, lider al formațiunii Pro România, a început, vineri, la Suceava acest nou proiect politic la fel ca în urmă cu 16 ani când, tot la Suceava, a avut prima conferință de presă în calitate de om politic și a spus că își propune să fie mai bun decât a fost în perioda în care a fost prim ministru, subliniind că a constatat că din decembrie 2015 România s-a oprit pe loc și nu se mai fac proiecte, nu se mai construiește și nu sunt absorbite fonduri europene.

Fostul premier a spus într-o conferință de presă comună cu deputatul Cătălin Nechifor că în ultimii trei ani a avut o altă ocupație, cea de a răspunde la unele acuzații, iar din fericire, nu mai este penal.

„Am redevenit un om bun și am prins din nou ideea și energia necesară pentru a continua niște lucruri pe care le-am lăsat neterminate în 2015 și de a face alte lucruri și mai bune. În 2002 cariera mea politică, cu bune și cu rele, a pornit de la Suceava, așa că fiind sentimental și legat de acele momente, prima mea ieșire în calitate de nou om politic am făcut-o tot la Suceava, alături de Cătălin și, cu siguranță, mă voi vedea și cu alți foști colegi, prieteni, oameni cu care m-am cunoscut și cu care am încercat să fac lucruri bune”, a spus Ponta.

El a menționat că din motive care țin de conducerea PSD, nu mai este membru al PSD, dar că el rămâne pro-PSD și doar anti-Dragnea și crede că e de datoria sa să facă acest lucru.

„Noul proiect politic pe care l-am inițiat, Pro România, vrea să fie o alternativă pentru toți cei ca mine și ca alții ca mine și anume cei care au votat pro PSD și sunt dezamăgiți de ceea ce se întâmplă, cei care au considerat că PSD a avut cele mai bune guverne, Guvernul Adrian Năstase, Guvernul Ponta și acum are cel mai hazliu guvern și care nu văd în PNL și USR o variantă și o alternativă”, a explicat fostul prim ministru.

El a subliniat că are din nou energia necesară, dar și experiența de a face un nou proiect politic diferit, cu oameni alături de care se simte bine și care în acești trei ani nu i-au uitat numărul de telefon.

Ponta a remarcat că de când a fost achitat și-a descoperit o grămadă de prieteni care nu l-au mai căutat în ultimii trei ani.

„Nu pot să fac acest proiect singur. Prima vizită a fost la Suceava să vorbesc cu Cătălin Nechifor. L-am rugat să se alăture proiectului meu alături de Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu și de alți colegi care în săptămânile viitoare vor veni alături de noi însă mă duc eu la ei ca să îi prezint”, a spus Ponta.

El a adăugat că a început cu Suceava și că împreună cu Cătălin Nechifor vrea să facă lucrurile bune pe care le-au făcut până în 2015, în calitățile pe care le-au avut și să nu mai facă greșelile pe care le-am făcut.

„Senzația mea, nu doar la București, Tg Jiu sau Suceava, este că din decembrie 2015 România s-a oprit pe loc. Nu mai facem proiecte, nu mai construim, nu mai absorbim fonduri europene. E așa o bătălie între surzi și muți, e o competiție între care e mai capabil, schimbăm guvernele în așa fel încât nici nu mai contează cine e în guvern și văd o bătălie între domnul Dragnea, domnul Iohannis, care nu au reușit să mă convingă pe mine, nici pe alții, exact ce pot să și facă”, a spus Victor Ponta.

El și-a exprimat speranța că  experiența anterioară să îi ajute în acest proiect pentru a face din nou lucruri bune.

„Nu-mi propun să fim mai buni decât guvernul actual pentru că asta e prea puțin, ci îmi propun să fim mai buni decât am fost în 2012-2015 ceea ce deja consider că este un punct de pornire foarte bun.Cred că putem să facem lucuri bune și pentru Suceava și pe plan național”, a spus Victor Ponta.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de