Percheziții la braconieri din Moldovița. Polițiștii au găsit sute de cartușe, praf de pușcă, capcane pentru vânat mare, dar și arme


Intră acum și în grupul de

Arme, cartușe, praf de pușcă, capcane pentru vânat, dar și coarne de cerb au fost găsite de polițiștii suceveni în urma unor percheziții efectuate în șapte locații din Moldovița într-un dosar privind braconaj cinegetic.

Potrivit Poliției Județene Suceava, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul  I.P.J. Suceava, sprijiniți de forțe ale Serviciilor de Investigații Criminale și Ordine Publică și ale Poliţiilor municipale Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, au efectuate șapte percheziţii domiciliare la șapte persoane de pe raza comunei Moldoviţa, bănuite că ar deţine ilegal arme şi  muniţii,  pe care le folosesc  la comiterea de infracţiuni  din sfera braconajului  cinegetic.

Sursa citată arată că în urma perchezițiilor au fost identificate 205 cartuşe letale de calibre diferite, 11 coarne de cerb, o pereche de coarne cerb cu  tot cu  craniu, 900  grame pulbere neagră, posibil praf de puşcă, 2 capcane pentru  vânat  mare, 2 pistoale de asomare cu 18 capse de asomare,  o arbaletă, o ţeavă  de la o armă letală, o armă letală ruginită cu ţeava înfundată  şi  în stare de nefuncţionare, o lunetă și un dispozitiv pentru  sertizat  cartuşe, bunuri  care au fost  ridicate în vederea examinării  criminalistice.

Cercetările în acest caz continuă pentru patru infracţiuni  de nerespectare a regimului  armelor şi  muniţiilor și stabilirea întregii activități infracţionale desfăşurată  de autori, precizează Poliția Județeană Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de