Echipa USV a devenit campioană națională universitară la handbal masculin și va reprezenta România la Campionatul European Universitar de Handbal Masculin

Echipa Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a câștigat etapa finală a Campionatului Național Universitar de Handbal Masculin care s-a desfășurat în perioada 14-16 mai la Suceava.

Astfel, în perioada 14 – 16 mai 2018, Suceava a găzduit etapa finală a Campionatului Național Universitar de Handbal Masculin, în cadrul căreia au participat 6 echipe reprezentative , respectiv, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea „Transilvania” din Brașov,Universitatea din Pitești, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Academia de Poliție „Al.I.Cuza” din București și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Competiția s-a desfășurat în Sala de Sport a Liceului cu Program Sportiv și în Sala de Sport a Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din Suceava, marți, 15 mai 2018, în două serii a câte 3 echipe, iar miercuri, 16 mai, au avut loc jocurile finale.

În finală, echipa Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a învins-o pe cea a  Universității din Pitești, cu scorul de 39-23.

Clasamentul final al campionatului fost următorul:

             Locul I – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

             Locul II – Universitatea din Pitești

             Locul III – Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

             Locul IV – Universitatea Transilvania din Brașov

             Locul V – Universitatea „Ovidius” din Constanța

             Locul VI – Academia de Poliție „Al.I.Cuza” din București.

 

Ca urmare a acestei victorii, echipa USV va reprezenta România la Campionatul European Universitar de Handbal Masculin, compețiție pe care a câștigat-o în anul 2017. În 2018, Campionatul se va desfășura în Coimbra, Portugalia, începând cu 12 iulie 2018.

 

Componența echipei sucevene, antrenată de prof.univ.dr. Petru Ghervan, Adrian Chiruț și Andrei Iulian, a fost următoarea: Alexa Iulian, Baican Florin Bogdan, Burlacu Gabriel Sebastian, Bobeică Ciprian Daniel, Costea Cătălin Sabin, Cotinghiu Gabriel, Duman Eduard, Olariu Andrei Marius, Poteră Alexandru, Polocoșer Ioan Sebastian, Petrea George Alin, Sandu Mihai Marcel, Tofănel Andi, Tcaciuc Vasile Cristian, Tîrzioru Adrian Ștefan.(N.B.)