Alexandru Rădulescu: Din 2012 guvernele PSD, miniștrii sociali-democrați ai sănătății, administrația social-democrată a Fălticeniului au făcut posibilă împlinirea dorinței firești a locuitorilor acestei zone de a avea acces la un spital cu standarde normale pentru mileniul 3


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele PSD Suceava, deputatul Alexandru Rădulescu, susține într-un comunicat de presă că din 2012 guvernele PSD, miniștrii sociali-democrați ai sănătății, administrația social-democrată a Fălticeniului au făcut posibilă împlinirea dorinței firești a locuitorilor  acestei zone de a avea acces la un spital cu standarde normale pentru mileniul 3.

 

„Astăzi, mass-media suceveană, în totalitatea ei, a evidențiat vizita Ministrului Sănătății, d-na Sorina Pintea, în județul Suceava. Această vizită a început cu inspectarea lucrărilor la Spitalul Municipal Fălticeni- o urmare logică a faptului că d-na ministru a semnat acordarea unei tranșe de 11 milioane lei ce va asigura finalizarea acestei construcții. Este un eveniment cu adevărat important nu numai pentru cei aproximativ 150 000 de locuitori din zona Fălticeni ci pentru tot județul deoarece funcționarea acestui spital va determina scăderea presiunii asupra Spitalului Județean”, arată deputatul.

Potrivit acestuia, presa suceveană a preluat mesajul doamnei ministru referitor la faptul că investiția în domenii precum învățământul sau sănătatea trebuie să depășească orgoliile și confruntările politice. Este un concept pertinent dar sucevenii trebuie să cunoască toate nuanțele unui astfel de demers. Acest spital a fost început cu mai bine de 20 de ani în urmă.

„Guvernările PNL sau PDL, care s-au succedat la nivel central, județean sau local și-au demostrat pe rând neputința sau lipsa de dorință de a investi în sănătatea sucevenilor astfel încât în 2012 acest obiectiv nu era decât un schelet de beton pe care nimeni nu și-l mai imagina finalizat. Din 2012 guvernele PSD, miniștrii sociali-democrați ai sănătății, administrația social-democrată a Fălticeniului au făcut posibilă împlinirea dorinței firești a locuitorilor  acestei zone de a avea acces la un spital cu standarde normale pentru mileniul 3. Astfel acest spital a fost finalizat în 6 ani de guvernare a  PSD”, explică Rădulescu.

El adaugă că „afirmația doamnei ministru referitoare la faptul că finalizarea acestui spital este rezultatul colaborării dintre guvernul social-democrat al României  și parlamentarii social-democrați suceveni reflectă ceea ce am afirmat deseori și anume că există o mare diferență între faptele noastre și retorica demagogică a parlamentarilor liberali expimată prin comunicate de presă și interpelări lipsite de fundament menite doar să le promoveze  propria imagine”.

”Considerăm că finalizarea în 6 ani a acestui spital ( o investiție de aproximativ 15 milioane euro) precum și finanțarea prin PNDL, în județul Suceava, a reabilitării sau construirii a 37 de dispensare medicale ( investiții de aproximativ 8 milioane euro) reprezintă nu numai o dovadă a preocupării guvernului PSD pentru asigurarea sănătății românilor, dar reprezintă și un răspuns concret la plângerile ipocrite manifestate de un parlamentar sucevean-liberal într-un comunicat de presă referitor la migrația cadrelor medicale. Considerăm adecvat termenul de ipocrit  deoarce suntem convinși că dumnealui știe că exodul cadrelor medicale a fost generat de incompetența

 

guvernării partidului său (PDL-PNL) care nu numai că nu a investit în asigurarea sănătății românilor, dar a închis spitale în România, a taiat 25 % din salariile cadrelor medicale”, se mai arată în comunicat.

El își exprimă convingerea că până și acest parlamentar  știe că decizia guvernării PSD de a majora substanțial veniturile celor ce lucrează în domeniul sanitar, precum și investițiile în infrastructura medicală au determinat deja în anul 2017 o dimunuare cu 60% a exodului medicilor și asistenților medicali.(N.B.)


Intră acum și în grupul de