Cea de a XV-a ediție a Cupei Interetnice Bucovina se va desfășura vineri și sâmbătă la Suceava


Intră acum și în grupul de

Cea de a XV-a ediție a Cupei Interetnice Bucovina se va desfășura la Suceava în perioada 25-26.05.2018. Aceasta stă sub auspiciile relațiilor de prietenie și bună conviețuire a minorităților etnice din Bucovina.

          La acestă ediție și-au anunțat participarea membri ai minorităților etnice din Bucovina (ucraineni, poloni, romi, ruși-lipoveni, italieni, germani. Pe lângă aceștia vor participa invitați din Cernăuți Ucraina (membrii ai administrației Regionale Cernăuți)  dar și elevi și studenți din Republica Moldova.

Activitățile sportive vor începe vineri la ora 18.00 în sala LPS Suceava unde va avea loc un meci de fotbal între membri ai Administrației județului Suceava și cei ai Regiunii Cernăuți, Ucraina.

Sâmbătă la ora 10.00 pe terenul Liceului Sportiv Suceava va avea loc deschiderea oficială . După aceasta băieții vor concura într-un turneu de fotbal iar fetele se vor confrunta în sala de jocuri a Liceului cu Program Sportiv Suceava la kin-ball, badminton, tir cu arcul și activități de fitness-aerobic. Activitățile culturale vor încheia ziua de sâmbătă. Începând cu ora 16.30 echipele participante vor schimba echipamentul sportiv cu costumele tradiționale și își vor etala măiestria pentru a prezenta spectatorilor moștenirea culturală. Astfel, vor fi aduse în scenă costume, dansuri, cântece și poezii ale minorităților etnice invitate. Programul artistic se va desfășura în Aula LPS Suceava.

Toate aceste manifestări sunt posibile datorită sprijinului oferit de Federația Română Sportul pentru Toți. Organizatorul local al manifestărilor este Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava cu ajutorul partenerilor: Fundația ANA, Asociația Juventus, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava.

Evenimentul stă sub egida MOVE Week 2018 patronat de ISCA Danemarca și a Proiectului #Dopout finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

 


Intră acum și în grupul de