Nechifor, paralelă între mitingul PSD Suceava din iunie 2010 și cel al PSD de acum: Atunci știam că putem face schimbarea politică la Suceava. Acum pe cine vor să schimbe în urma protestului?


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, fost lider al PSD Suceava, actual membru al Pro România, a făcut, miercuri, o paralelă între acțiunile de protest organizate de PSD în anul 2010, când PDL deținea puterea, iar mesajul transmis era de schimbare politică și cel de acum, când membri ai PSD sunt nevoiți să meargă la București la un miting al cărui obiectiv nu-l cunosc și se întreabă cine va fi schimbat în urma acestui protest.

Nechifor a publicat pe pagina sa de socializare o fotografie de la mitingul din 12 iunie 2010, când a organizat la Suceava un miting de protest la adresa guvernării PDL de atunci.

„Eram de puțin timp ales președinte al organizației județene PSD Suceava și ne-am hotărât să dăm un semnal că așa nu se mai poate și că trebuie luată atitudine publică. Erau deja tăiate salariile, pensiile fuseseră înghețate, TVA-ul crescut la 24 %, investițiile blocate, șamd. Era o zi de sâmbătă, undeva în jur de 11, cand peste 1.500 de oameni am mers pe jos de la Casa Culturii până la Palatul administrativ, sediul Consiliului județean și al Prefecturii, având întregul arsenal de protest cu noi: de la toboșarii din Forăști, până la bannere și pancarte cu mesaje de sezon. Și în plus găleți, muuuulte găleți portocalii, cu sigla PDL pe care le-au adus colegii noștri din localitățile județului, sătui fiind până peste cap de guvernarea pedelistă a lui Boc”, a rememorat deputatul.

El crede că aceasta a fost și va rămâne cea mai puternică și plină de mesaj acțiune politică din județul Suceava amintind că „zburau gălețile cât colo, aproape de ușa monumentală de la intrarea din palat, bubuiau tobele și lumea striga vârtos că ne-am săturat de pedeliști”.

Potrivit acestuia, atunci, au contat prea puțin mesajele spuse de la un microfon improvizat, iar cel mai mult l-a impresionat că, la un moment dat, oamenii din față au dat la o parte gardul de protecție instalat de jandarmi și au dat înapoi, din mână în mână, gălețile portocalii pentru ca toată lumea să aibă ocazia să își verse năduful și să trântească „pomana pedelistă” chiar sub ochii celor care priveau pe după perdelele de la etaj.

„Văd acum, după aproape 8 ani, că se organizează un miting uriaș. Se anunță sute de mii de oameni în piața Victoriei din București, dar eu unul cel puțin nu am înțeles care e mesajul și împotriva cui se va manifesta. Între timp treaba PSD-ului nu mai e treaba mea, de câteva săptămâni sunt la #ProRomania, alaturi de #VictorPonta, dar mă gândesc la oamenii care vor trebui să meargă cu orele în autocare, să asiste sâmbăta pe la ora 20:00 la câteva discursuri și să se întoarcă spre dimineață acasă”, a adăugat deputatul.

Nechifor se întreabă dacă se merită acest efort și că nu știe ce se va obține după miting, dar și nu cunoaște nici care sunt costurile uriașe din spatele acestei acțiuni.

„Știu doar ca oamenii au nevoie să fie convinși că ceea ce fac se justifică, că nu sunt doar simple instrumente și că prin forța fiecăruia se poate schimba în final ceva. Atunci, în 2010, sunt convins că ai mei colegi au simțit că putem face schimbarea politică la Suceava, fapt care s-a și întâmplat în 2012 și le mulțumesc din nou pentru credința și implicarea lor. Dar acum, în 2018 pe cine vor schimba în urma protestului???”, se întreabă Cătălin Nechifor.(N.B.)


Intră acum și în grupul de