Vicepreședintele ALDE, Alexandru Băișanu, avertizează în legătură cu Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții: Dacă în conducere vom numi lipitori de afișe sau prieteni ai partidelor, lucrurile se vor sfârși grav


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, miercuri, în Parlament, la votul final privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții că există riscul ca România să piardă tot ce are în momentul de față dacă în conducerea acestui fond vor fi numiți lipitori de afișe sau prieteni ai partidelor și nu specialiști adevărați.

Băișanu a spus că prin acest fond, dacă va fi administrat corect, de specialiști, există șansa salvării României.

„Avem posibilitatea de a salva România prin tot ceea ce vom reuși să facem prin acest fond dacă vom aduce specialiști în adevăratul sens al cuvântului care să conducă această instituție. Dacă vom numi lipitori de afișe sau prieteni ai partidelor, lucrurile se vor sfârși grav”, a spus deputatul sucevean.

El a subliniat că își dorește din tot sufletul ca acest fond să rămână al statului român, iar România să profite de acesta.

„Îmi doresc ca ceea ce cred că se poate întâmpla negativ să nu se întâmple și anume să ajungem în situația în care, peste câțiva ani, să nu mai avem nimic din ceea ce avem în momentul de față”, a conchis Băișanu.

Legea prin care e înființat „Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții”, format din 33 de companii de stat și cu un aport în numerar de 9 miliarde de lei, a fost aprobată miercuri de Camera Deputaților, cameră decizională. Deputații au adoptat miercuri, cu 174 de voturi „pentru”, 98 de voturi „împotrivă” şi trei abţineri, proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI). Dacă intră în vigoare, legea va avea efecte majore asupra deficitului bugetar, va trece companiile de stat sub control politic total și va include în Fond, pe lângă firmele rentabile, și companii cu pierderi.(T.B.)

Intră acum și în grupul de