Lungu despre legea prin care Primăria ar primi parcurile Șipote și Zamca: Ni se cere să dăm la schimb 150 de ha de teren, dar noi avem doar 2-3 ari între blocuri și un minus de 250 de ha. Deputatul Emanuel Havrici: Se caută cea mai bună soluție și pentru Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că proiectul legii prin care se vor putea transfera în administrarea Primăriei Suceava Parcul Șipote și Păduricea Zamca este blocat în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților, însă deputatul PSD Emanuel Havrici, membru al acestei comisii, susține că se caută cea mai bună soluție.

„Suntem blocați la Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților”, a spus Lungu.

El a adăugat că în urma discuțiilor pe care le-am avut acolo s-a spus că trebuie să fie dat teren la schimb, respectiv teren arabil, forestier sau teren accidentat.

„Așa ceva nu este posibil. Noi intenționăm să transferăm 150 de hectare, din care circa 50 de ha în zona Șipote, 100 de ha în zona păduricii Zamca. Primăria Suceava are un minus de 250 de ha de teren. Avem doi-trei ari între blocuri, spații verzi”, a spus Lungu.

El a mai arătat că a avut și el discuții cu un subsecretar de stat care a spus că se cere acest teren la schimb pentru că este fond forestier care urmează să fie predat Primăriei.

Primarul a explicat că a trimis documentele în care Direcția Silvică Suceava arată că suprafețele respective sunt încadrate la categoria 1.4.A. păduri special amenajate în scop recreativ, respectiv păduri-parc.

„Aici avem că sunt păduri-parc”, a spus Lungu.

El a menționat că s-a făcut un inventar la nivelul țării, fiind identificate circa 16.000 de ha de păduri parc care ar putea fi solicitate de administrațiile locale, ceea ce reprezintă enorm de puțin din patrimoniul Romsilva și nu dezechilibrează balanța forestieră a Romsilva.

„Sper ca lucrurile să se rezolve, dar deocamdată trenează”, a spus Lungu.

Deputatul PSD de Suceava Emanuel Havrici, membru al Comisiei de Agricultură, Silvicultură și Servicii conexe a declarat că în cazul acestei legi se caută cea mai bună soluție și pentru Suceava.

El a subliniat că o lege trebuie să fie aplicabilă oriunnde în această țară.

„Căutăm cele mai bune soluții ca municipiul Suceava să poată prelua în administrație aceste terenuri”, a declarat Emanuel Havrici.

 

loading...