Mitingul PSD văzut prin postările liderilor suceveni ai PSD: Deputatul Emanuel Havrici s-a fotografiat în diverse momente ale zilei, Maricela Cobuz și-a făcut selfie în mulțime, Virginel Iordache a salutat victoria Simonei Halep, dar majoritatea primarilor au evitat subiectul


Intră acum și în grupul de

Mitingul PSD de sâmbătă seara la care au participat, potrivit declarațiilor, circa 3000 de membri ai PSD Suceava, din care circa 500 de tineri din organizația TSD Suceava, a fost reflectat de unii participanți prin postări pe paginile de socializare.

Cel care a avut cele mai multe postări legate de acest miting a fost deputatul Emanuel Havrici care a publicat fotografii atât de la plecarea grupurilor de manifestanți, dar și când au ajuns în Piața Victoriei.

Un alt lider care a reflectat această acțiune de partid a fost președintele  TSD Suceava, George Șoldan, care a postat un filmuleț în care tinerii aflați în autocar scandau „TSD”, postare redistribuită și de senatorul Virginel Iordache, care nu a publicat postări proprii legate de miting, dar a salutat victoria Simonei Halep la Roland Garros.

Liderul organizației de femei din PSD Suceava, Oana Pintilei, secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului a postat doar o informație legată de faptul că plecă la Tokyo, unde va participa la o manifestare privind moștenirea culturală și turismul sustenabil.

Vicepreședintele PSD Suceava, purtătorul de cuvânt al organizației, deputatul Alexandru Rădulescu s-a mulțumit cu redistribuirea postării lui George Șoldan.

Mai activă a fost deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz care a postat două selfie-uri din mijlocul manifestanților cu mesajul „Miting împotriva abuzurilor”.

Președintele organizației județene, senatorul Ioan Stan, nu are cont pe o rețea de socializare, la fel ca și deputatul Eugen Bejinariu, dar amândoi au fost suprinși la miting de consilierul Mihai Reman.

 

Primarul de Rădăuți, Nistor Tatar, nu a postat nimic în legătură cu acest miting și a preferat să promoveze manifestarea „Zilele Municipiului Rădăuți”, care se desfășoară peste o lună, în timp ce primarul de Fălticeni, Cătălin Coman, a redistribuit două postări cu fotografii de ansamblu ale manifestării de protest din București.

Două fotografii, fără niciun mesaj alăturat a postat primarul de Hânțești, Daniel Olaru, iar primarul de Poiana Stampei, Viluț Mezdrea, a redistribuit o postare legată de acest miting fără alte comentarii.

Între primarii PSD care au cont pe rețelele de socializare nu au postat nimic în legătură despre acest miting cei din Todirești, Dolhești, Coșna, Vadu Moldovei, Păltinoasa, Berchișești, Pătrăuți, Zamostea, Iacobeni, Crucea, Preutești, Brodina, Straja, Dorna Arini, Iaslovăț sau Moara.

De remarcat este că postările membrilor PSD Suceava privind acest miting au avut numeroase mesaje negative din partea internauților, fiind acuzați că susțin hoția și corupția, că nu au coloană vetebrală.

Între 130.000 și 200.000 de membri sau simpatizanți PSD au participat, sâmbătă seara, în fața sediului Guvernului la un miting împotriva abuzurilor.

(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de