Sportiva CSM Dorna Claudia Ionela Coștiuc din Mestecăniș, cel mai bun timp din istoria Campionatelor Naționale de Copii la proba de 800 de metri


Intră acum și în grupul de

Sportiva CSM Dorna Vatra Dornei Claudia Ionela Coștiuc din Mestecăniș a obținut, sâmbătă, cel mai bun timp din istoria Campionatelor Naționale de Copii la proba de 800 de metri.

Campionatul Național de Copii 1,2 și 3 s-a desfășurat, sâmbătă, pe Stadionul „Iolanda Balas Soter” din București, iar la probele de 800  metri sportivii dorneni au fost în atenția tuturor.

Astfel, la Fete a câștigat proba Claudia Ionela Coștiuc cu un timp cel mai bun timp din istoria Campionatelor Naționale de Copii unde nu există recorduri naționale cu un timp de 2 minute 13 secunde 85 de sutimi.

La băieți, tot în proba de 800 metri, Alexandru Prâsneac a condus cursa până cu 60 metri înainte de final, iar un concurent a ajuns lângă el s-a împiedicat și a căzut, iar sportivul dornean a recționat căzăturii celuilalt concurent moment în care concurentul de pe locul 3 a reușit să-l depășească pe Prâsneac care a obținut titul de vicecampion național.

Antrenoarea celor doi sportivi, Luminița Prâsneac, a declarat că știa după rezultatele de la etapa zonală a Campionatului Național de Copii că cei doi sportivi dorneni au șanse mari la medalii.

„Am cerut un cantomanent la Poiana-Brașov din partea clubului. De la 1 iunie până pe 8 iunie am stat în cantomanent unde acești copii s-au odhinit foarte mult și s-a văzut munca loc din lunile precedente. Menționez că rezultatul sportivei Claudia Ionela Coștiuc este un rezultat foarte bun ca timp la nivel de categoria copii, dar și de juniori”, a spus Luminița Prâsneac.

Ea a mulțumit cadrelor didactice de la Școala Gimnazială Iacobeni unde Claudia Ionela Coștiuc este elevă, dar și celor de la Școala Nr. 4 Vatra-Dornei unde învață Alexandru Prâsneac precum și finanțatorilor clubului, Primăria și Consiliul Local Vatra-Dornei.(N.B.)


Intră acum și în grupul de