Ioan Bălan, în Parlament, îl compară pe Liviu Dragnea cu Kim Jong-un: Are în mână toate butoanele de control ale instituțiile statului român, iar bugetul a rămas fără bani de pensii și salarii, prețurile cresc precum Făt-frumos, numărul de firme care se închid s-a triplat, deficitul comercial crește și autostrazile, școlile și spitalele au rămas doar pe hârtie


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a criticat, miercuri, dur, în Parlament, Guvernul condus de PSD arătând că acum toate instituțiile statului român sunt controlate de liderul PSD Liviu Dragnea care poate fi comparat cu liderul nord coreean Kim Jong-un.

„Cu toții am crezut că evenimentul de la Pitești, atunci când copii de grădiniță de 3-4 ani au fost obligați să facă tumbe pe ciment, să stea în cap în arșita soarelui și să vânture cu zâmbetul pe față stegulețe în fața doamnei Viorica Dăncilă și a doamnei Carmen Dan, a fost un incident nefericit, regretabil, nepremeditat, de care cele două doamne s-au rușinat ulterior. Nici până astăzi nu am știință ca acestea să-și fi cerut scuze copiilor și părinților pentru umilințele la care au fost supuși micuții, dar și cadrelor didactice care au trebuit, ulterior, să dea ochii cu părinții și să ofere explicații”, a spus Bălan.

El consideră, că din păcate, din comportamentul ulterior al liderilor PSD nu se poate constata decât o lipsă grosolană de respect față de oameni care, sâmbăta trecută, au fost obligați să vină la miting, la București, folosind metode specifice anilor 80.

„Amenințări cu pierderea locului de mucă, amenințări cu pierderea beneficiilor sociale acordate prin lege, șantaj la adresa unor agenți economici care dispun de mijloace necesare, pe care au trebuit să le pună la dispoziția partidului-stat reprezintă numai câteva dintre metodele utilizate de Liviu Dragnea pentru a aduce oameni ”entuziaști” la București ca să protesteze, așa cum spunea domnul Bădălău, împotriva ”instituțiilor independente”.”, a adăugat parlamentarul.â

El a subliniat că nu are nimic cu cei care au organizat evenimentul, fiind un puternic susținător al libertății de exprimare a oamenilor, însă, nu poate să nu constate că cea mai mare parte a cheltuielilor ocazionate de acest eveniment megalomanic, „ce l-ar putea face invidios și pe Kim Jong-un”, au fost suportate, indirect din banii cetățenilor.

„Mii de polițiști, jandarmi sau funcționari publici, plătiți din resurse publice, adică din banii cetățenilor, au fost folosiți de parcă aceștia erau simpatizanți PSD. Resurse importante – elicopetere, parcări, paznici – ale majorității instituțiilor publice din București și din țară au fost puse în slujba ”marelui și iubitului” conducător!”, a mai declarat Ioan Bălan.

Parlamentarul sucevean a amintit că în nenumărate rânduri a spus că PSD a reușit să acapareze, încet și sigur, toate instituțiile statului român și că, cu excepția Justiției, Președinției României și BNR, PSD are în subordine directă toate instituțiile statului român.

„Controlează Parlamentul, Guvernul este al lor și dau ordine directe: Curții de Conturi, Curții Constituționale, Avocatului Poporului, ASF, ANRE, ANCOM, Autorității Electorale Permanente, Societății de Radio și celei de Televiziune. Astăzi, toate instituțiile statului român au butoanele de control în mâna lui Liviu Dragnea, ceea ce pentru România nu înseamnă decât întoarcere în timp, în epoca liderilor autoritari, care se temeau de critici și vedeau în jurul lor numai năluci, inamici și state paralele”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul liberal a mai arătat că mitingurile, evenimentele inventate, știrile false și toate celelalte tertipuri pe care le utilizează PSD au un singur scop: „Să abată atenția populației de la furtul banilor de pensie din Pilonul 2, de la Marele Tun dat economiei naționale prin Fondul de Dezvoltare al lui Dragnea, de la bugetul care a rămas fără bani de pensii și salarii, de la prețurile care cresc precum Făt-frumos, de la numărul triplu de firme care se închid, de la deficitul comercial, de la autostrazile, școlile și spitalele care au rămas doar pe hârtiile programului de guvernare PSD-ALDE!”

 

El le-a spus parlamentarilor din majoritatea PSD-ALDE că nu i-a văzut deloc preocupați atunci când mii de oameni au protestat și chiar au mărșăluit prin toată Moldova, până în Capitală, pentru că în 28 de ani, din care PSD a guvernat peste 22 de ani, nu s-a construit nici măcar un kilometru de autostradă, de la Suceava și până la București.

„Nu v-au mișcat nici strigătele personalului din sănătate care și-au văzut veniturile înjumătățite, nici protestele dascălilor care sunt bugetarii cel mai prost plătiți din România și din Uniunea Europeană. Acest tip de proteste, bazate pe probleme reale ale societății românești nu sunt de actualitate nici pentru PSD și nici pentru Dragnea! Așa cum pomul se cunoaște după roade și voi veți fi judecați de cetățeni, pentru că una ați promis în campania electorală și altceva faceți de peste un an și jumătate”, a conchis Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de