Deputatul PSD Emanuel Havrici: Parcul Șipote ar putea ajunge în proprietatea Primăriei Suceava în circa șase luni. Această pădure este plămânul municipiului Suceava și nu se va transforma într-o zonă comercială sau rezidențială


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Emanuel Havrici a declarat la Interviurile Exclusiv LIVE News Bucovina că Parcul Șipote și Pădurea Zamca, ce totalizează 150 de hectare de pădure, ar urma să ajungă în proprietatea Primăriei Suceava în circa șase luni.

Havrici a spus că Parcul Șipote este o problemă fierbinte a municipiului Suceava, iar din patru în patru ani, la campania electorală este subiect atât de campanie cât și de manipulare a intențiilor de vot.

El a subliniat că grupul parlamentar PSD din Suceava a dat curs acestei necesități a municipalității din Suceava de a administra această suprafață și a susținut proiect de lege prin care pădurile-parc pot trece în proprietatea localităților.

„Este un lucru important deoarece Regia Națională a Pădurilor nu avea posibilitatea de a atrage fonduri europene ca să realizeze aici amenajarea necesară. Ne aflăm într-o pădure-parc, RNP nu are interese de a promova turismul, ci face administrarea pădurii”, a spus deputatul social-democrat.

El a mai declarat că proiectul a fost inițiat de toți parlamentarii de Suceava, iar primarul Ion Lungu le-a mulțumit acestora pentru votul în Comisia de Agricultură, Silvicultură și Servicii conexe, dar că a nominalizat-o pe deputatul PNL Angelica Fădor pentru că a reușit să convingă parlamentarii să voteze.

Havrici a spus că aceste decizii se iau în grupurile parlamentare și că „puteau cei din PNL să voteze cu ambele mâini”, că proiectul nu trecea dacă parlamentarii PSD de Suceava nu își convingeau colegii parlamentari din PSD de necesitatea acestei legi.

„Am auzit și că ar fi trebuit să dea Primăria un teren la schimb. În comisie nu a fost această variantă. Proiectul de lege prevede să treacă în proprietatea Primăriei cu titlu gratuit”, a explicat deputatul.

El a menționat că proiectul urmează să ajungă în plen, unde va fi votat,  cel mai probabil în sesiunea din toamnă și apoi  va merge la promulgare.

„Estimez că în jumătate de an pot fi făcuți pașii necesari să poată prelua Primăria Suceava această suprafață”, a spus Emanuel Havrici.

El a menționat că nu a fost simplu nici ca procedură și nici elaborarea proiectului de lege care a suferit mai multe amendamente față de forma inițială.

„Scopul nu este să transformăm zona într-o zonă comercială sau rezidențială, ci se pot amenaja doar poteci, alei pentru biciclete cu lățimea maximă de 2 metri și construcții volante din lemn. Această pădure este o oază de recreere, plămânul municipiului Suceava. Să nu o transformăm într-una  comercială, imobiliară”, a conchis Emanuel Havrici.(T.B.)


Intră acum și în grupul de