Flutur: PSD politizează funcția publică prin Codul administrativ și dă puteri sporite pentru cei numiți și nu pentru cei aleși: Într-o democrație care se pretinde europeană, aleșii să fie pe primul plan și nu numiții


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, președinte al Ligii aleșilor locali din PNL, a declarat, duminică, după o întâlnire a aleșilor locali din PNL Suceava cu președintele PNL, Ludovic Orban, că unul dintre subiectele care au produs îngrijoarea aleșilor liberali este politizarea funcției publice prin Codul Administrativ propus de PSD.

„Lucrurile care ne nemulțumesc sunt legate de politizarea funcției publice, de prefect, subprefrect”, a spus Flutur într-o conferință de presă.

El a arătat că acest Cod Administrativ dă puteri sporite numiților în defavoarea aleșilor.

„Nu putem fi de acord cu această abordare. Eu cred că într-o democrație care se pretinde europeană, aleșii trebuie să fie pe primul plan și nu numiții, așa cum încearcă PSD să facă”, a spus Flutur.

El a mai spus că acest Cod Administrativ politizează și funcțiile publice de șefi de direcții de deconcentrate, ceea ce va crea un precedent.

„Temerea, îngrijorarea noastră este deprofesionalizarea administrației publice centrale și locale ceea ce înseamnă calitate scăzută a serviciilor față de public.Nici cu asta nu putem fi de acord”,a spus Flutur care a menționat că urmează ca prin parlamentarii PNL să se facă tot posibilul pentru corectarea acestor situații anormale. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de