Băișanu îi cere ministrului Educației, Valentin Popa, să introducă Educația Rutieră în programa școlară pentru reducerea accidentelor, România fiind pe un loc fruntaș în Europa în ceea e privește decesele prin accidente rutiere:Respectarea normelor legale ține și de educația participanților la trafic nu numai de legislație și infrastructură


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băișanu, a cerut, printr-o interpelare adresată ministrului Educației, Valentin Popa, introducerea Educației Rutiere în programa școlară.

El arată în interpelare că raportul Organizației Mondiale a Sănătății dat publicității anul acesta indică faptul că numărul deceselor în accidentele rutiere este de 1,24 milioane pe an, iar numărul celor accidentați este de peste 20 de milioane de oameni, România  fiind în topul țărilor europene,cu  11, 1 decese la 100.000 de locuitori.

Băișanu notează că principalii factori identificați în producerea evenimentelor rutiere sunt nefolosirea centurilor de siguranță, condusul sub influenta băuturilor alcoolice, excesul de viteză sau nefolosirea  căștilor de protecție de motocicliști.

Deputatul sucevean arată că, de exemplu, purtarea centurii de siguranță reprezintă un gest la îndemâna oricui, însă jumătate dintre români nu o poartă, deși le-ar putea salva viața.

„Situația aceasta nu ține doar de legislația autorităților din România sau infrastructură, ci și de educația participanților la trafic. Educația este necesară să înceapă de la cele mai fragede vârste”, a spus parlamentarul.

Alexandru Băișanu îi spune ministrului Valenti Popa că ținând cont de cele prezentate dorește să afle punctul de vedere al Ministerul Educației Naționale cu privire la introducerea  Educației Rutiere în programa  școlară. (T.B.)


Intră acum și în grupul de