Consilierii județeni PSD Suceava au anunțat că se abțin de la votul privind rectificarea bugetului județean, dar până la vot au uitat și doar unul s-a abținut


Intră acum și în grupul de

Consilierii județeni PSD din CJ Suceava au anunțat, joi, la dezbaterea proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului județului Suceava că se vor abține de la vot, dar până la vot au uitat și doar unul singur s-a abținut.

Liderul grupului PSD din CJ Suceava, Mihai Grozavu, a anunțat în timpul dezbaterii privind rectificarea bugetară că grupul PSD se va abține de la vot pentru că este inclusă finanțarea începerii lucrărilor la Sala Unirii care se va realiza în curtea interioară a Palatului Administrativ, dar și pentru că nu sunt prevăzute sume pentru reluarea lucrărilor la podul peste râul Siret între Zamostea și Talpa, pod început în 1995 și neterminat.

În ceea ce privește Sala Unirii, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că nu există motive de amânare a începerii proiectului, mai ales că grupul PSD a fost de acord cu varianta aleasă și că Palatul Administrativ va avea o sală ce ar putea găzdui ședințe regionale, iar în ceea ce privește podul peste râul Siret el a explicat că este nevoie ca și Consiliul Județean Botoșani să aloce jumătate din sumă.

Flutur a spus că CJ Suceava a alocat suma de 150.000 de lei în bugetul din acest an pentru a fi făcută o expertiză a lucrărilor executat la acel pod, mai ales că acestea au fost abandonate de foarte mulți ani.

Totodată, Gheorghe Flutur a spus că CJ Botoșani a alocat doar suma de 10.000 de lei pentru acest obiectiv și că așteaptă ca CJ Botoșani să decidă dacă se va continua protocolul de colaborare cu CJ Suceava în ceea ce privește construcția în comun a acestui pod.

Ulterior, liderul grupului PSD, consilierul județean Mihai Grozavu, l-a acuzat pe vicepreședintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc că a inflamat spiritele în CJ Botoșani după ce ar fi făcut unele declarații în presa din Botoșani însă Serdenciuc a răspuns că nu a făcut niciun fel de declarații presei din Botoșani.

După dezbateri, proiectul a fost supus votului și, în ciuda anunțului că grupul PSD se va abține, au fost 33 de voturi „pentru” și doar o singură abținere.

Unii dintre consilierii județeni PSD au comentat, în glumă, după vot că „parcă ne abțineam”. (T.B.)


Intră acum și în grupul de