Wizz Air ia în calcul o cursă Memmingen-Suceava. Flutur: Facem eforturi să deschidem și curse spre Bruxelles, Paris sau Viena


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, în plenul Consiliului Județean că reprezentanți ai Aeroportului din Memmingen au contactat autoritățile sucevene pentru a transmite că există șanse pentru ca Wizz Air, companie care operează și pe aeroportul german, să deschidă o cursă Suceava-Memmingen.

El a răspuns astfel unui consilier județean care a cerut informații privind deschiderea de noi rute de pe aeroportul sucevean.

În prezent Memmingen are legături aeriene cu Timișoara, Oradea, Cluj și Târgu Mureș.

Flutur a spus că există posibilitatea ca Wizz Air să deschidă o astfel de cursă, chiar în W, cu oprire pe aeroportul Timișoara, dar a făcut un apel consilierilor județeni să transmită cunoscuților din străinătate să facă demersuri și ei către compania aviatică în acest sens.

El a arătat că autoritățile sucevene fac eforturi pentru a deschide rute spre Bruxelles, Paris sau Viena, dar că nu depinde numai de autorități, ci în special de operator care trebuie să aibă siguranța că are pasageri pentru aceste curse.

„Noi ne ocupăm să facem ca aeroportul să fie atractiv”, a spus Flutur.

El a arătat că în ceea ce privește cursa spre Memmingen aceasta ar putea deveni rentabilă dacă vor fi încheiate parteneriate între între Universitatea din Suceava și cea din Augsburg și vor exista schimburi de studenți și de cadre didactice, dacă va exista cooperare în domeniu camerelor de comerț și industrie, subliniind că nu doar cei aflați la muncă în străinătate pot fi bazinul de pasageri pentru cursele externe.

Flutur a mai spus că Aeroportul Memmingen se află aproape la jumătatea distanței dintre Munchen și Stuttgart, capitalele celor mai dezvoltate landuri din Germania, Bayern și Baden-Wurttenberg și este locul din care se poate ajunge foarte ușor la stațiunile din apropiere.

Președintele CJ Suceava își propune ca și Aeroportul Suceava să aibă același rol de fi locul de unde turiștii să fie preluați și duși în zonele turistice ale județului.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de