(VIDEO)Gheorghe Flutur propune o întâlnire urgentă a bazei PNL urmată de semnalul de coagulare a dreptei și apoi de prezentarea programului de guvernare care să răspundă marilor provocări actuale legate de discrepanța între regiuni sau migrația puternică: Cine va plăti pensiile dacă generația tânără are cartea de muncă în altă țară?


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, joi, într-o conferință de presă, problemele pe care le-a prezentat în cadrul întâlnirii informale cu foști membri ai PDL covocată de fostul președinte Vasile Blaga.

Astfel, Flutur a spus că a transmis mai multe mesaje colegilor în care a explicat că primul lucru a acestei întâlniri cu foștii PDL-iști trebuie urmată de o întâlnire cu baza întregului partid și nu pe bucățele.

„Nu a fost rău că ne-am întâlnit parte dintre noi. Mai sunt anumite probleme la care trebuie găsite niște răspunsuri. Trebuie să se se întâlnească urgent toată baza partidului, nu doar PDL-iști pentru că noi suntem Partidul Național Liberal”, a spus Gheorghe Flutur.

El a mai spus că PNL are obligația să dea semnalul de coagulare a dreptei în perioada următoare pentru câștigarea următoarelor seturi de alegeri.

„România are nevoie de asta”, a spus Flutur.

El a arătat că nu se poate spune când și cum se va întâmpla, dar trebuie să fie dat semnalul că există această doriță de coagulare a dreptei.

„Întâi să ne armonizăm în casă lucrurile între noi și apoi, pasul următor este semnale de colaborare și de coagulare a dreptei pe un proiect curajos pentru perioada următoare”, a explicat liderul liberal.

El a subliniat că PNL trebuie să răspundă unor mari provocări și să explice ce dorește să facă în România când ajunge la putere.

„Noi trebuie să explicăm oamenilor, să vadă că avem coerență și avem un program”, a spus Flutur.

El a menționat că sunt câteva provocări mari la care partidul este obligat să răspundă, una dintre ele fiind discrepanța uriașă între regiunile istorice, între Moldova, Transilvania și sudul țării.

„Aici, Moldova e cea mai afectată și ne vizează direct și pe noi lipsa de autostrăzi”, a spus Flutur.

Liderul liberal a precizat că a doua provocare este o chestiune de solidaritate între generații legată de lipsa forței de muncă, migrația puternică și în special a generației tinere.

„Să își pună cineva întrebarea cine va plăti pensiile dacă generația tânără are cartea de muncă în altă țară”, a spus Flutur care a subliniat că acestea sunt probleme la care PNL trebuie să dea răspunsuri.

Despre întâlnire el a spus că în cadrul acesteui au fost discuții informale și crede că ceea ce a transmis a fost spus de un om care are experiență politică.

„Cel mai important este ce să faci cu România, iar ca să faci cu România trebuie să faci ordine în casă.Nu e o situație grea sau rea. Eu sunt sigur că PNL are cadența bună pentru perioada următoare”, a conchis Gheorghe Flutur. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de