Cușnir(PSD): În Suceava trebuiesc reintroduse două noțiuni străine lui Ion Lungu, Lucian Harșovschi și PNL-ului: Ordine și Progres!


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, a transmis, joi, că în municipiul Suceava trebuiesc reintroduse două noțiuni străine primarului Ion Lungu, viceprimaruui Lucian Harșovschi și PNL, respectiv ordinea și progresul arătând că de 14 ani Ion Lungu tot explică sucevenilor, ce lucruri frumoase și ce proiecte minunate implementează el în Suceava, toate în interesul sucevenilor, dar că în fapt toate au legătură cu interese personale ale acestuia.

„Pentru ca toată lumea să înțeleagă cât de mult îi pasă lui Ion Lungu de Suceveni, transmitem fotografii cu aleile proaspăt renovate cu pavele noi, din parcul de peste drum de Primăria Sucevei. În această zonă Ion Lungu are interese personale, acceptând în mod ilegal amenajări (terase și alei) care depășesc 10% din suprafața verde a parcului. Conform Sentinței Curții de Apel Suceava având numărul 590/10.06.2005, definitivă și irevocabilă, parcul de peste drum de Primăria Sucevei este ”parc zonă verde de protecție, amenajată de peste 30 de ani” și aparține Domeniului Public Local conform Legii 18/1991”, arată Cușnir într-un comunicat de presă.

El notează că în conformitate cu prevederile Legii 24/2007, articolul 18 pct. 7, suprafața cumulată a amenajărilor provizorii plus aleile pietonale, etc nu trebuie să depășească 10% din suprafața totală a spațiului verde.

„Dar când este vorba de interesele familiei Lungu, Legea nu mai are nici o relevanță. Spre comparație, va prezentăm în imediată vecinătate, în zona străzii Leca Morariu, cum arată străzile pe care se deplasează persoane cu dizabilități, femei cu copii mici în căruț sau persoane în vârstă cu caruțuri pentru cumpărături.       

Pentru aceste străzi nu s-au găsit resurse și pavele pentru a fi modernizate, încă nu sunt considerate o prioritate pentru a fi renovate! Asta este Ion Lungu: pentru ai săi mumă, pentru restul sucevenilor, ciumă!”, adaugă liderul social-democrat sucevean.

Mai mult, Dan Ioan Cușnir, atrage atenția că  Primăria Sucevei prezintă simptomele unei instituțîi nefuncționale pentru că Departamentul responsabil cu amenajarea străzilor din Primărie, sub directa supraveghere a „locotenentului Lucian Harșovschi”, îi permite lui Ion Lungu să își facă de cap ca și cum Suceava ar fi o moșie de-a lui cu care face ce vrea,

„Îi permit lui Ion Lungu să prioritizeze renovarea străzilor după cum îi dictează interesele personale!        În Suceava trebuiesc reintroduse 2 noțiuni străine lui Ion Lungu, Lucian Harșovschi și PNL-ului: Ordine și Progres! Lungu și locotenentul sau Harșovschi și-au demonstrat impotența în instaurarea Ordinii și a Progresului pentru că nu au cum să înțeleagă ce înseamnă să faci “Totul pentru Suceava”!”, a conchis Dan Ioan Cușnir.(N.B.)


Intră acum și în grupul de