Consilierul local ALDE Ovidiu Milici: Harșovschi pune în dreptul lui Ion Lungu proiectul privind Parcul Șipote inițiat de Alexandru Băișanu.Observ că cei din fostul PDL își asumă activitatea PNL înainte de a deveni ei membri PNL


Intră acum și în grupul de

Consilierul local sucevean ALDE Ovidiu Milici a reacționat miercuri după ce viceprimarul Lucian Harșovschi a amintit că proiectul de lege privind trecerea Parcului Șipote a fost realizat la propunerea primarului Ion Lungu și arată că, de fapt, deputatul ALDE Alexandru Băișanu a avut această inițiativă când era lider al PNL Suceava, iar la acea dată Ion Lungu s-a opus.

„Pentru o corectă informare a cetaţenilor municipiului Suceava, în calitate de cetaţean şi de consilier local al ALDE Suceava , mă văd nevoit să reacţionez la ultimele declaraţii pe care domnul viceprimar , Lucian Harşovschi, le-a făcut în spaţiul public referitor la Parcul Şipote”, arată Milici.

El adaugă că a observat cu surprindere că cei din fostul PDL aflați acum în PNL își asumă activitatea și istoria PNL înainte de a fi ei membri ai PNL.

„Constat că Lucian Harșovschi, vechi membru PD, pune acum în dreptul lui Ion Lungu proiectul inițiat de deputatul ALDE Alexandru Băișanu încă în urmă cu șase ani. Atunci, deputatul Băișanu, împreună cu fostul secretar de stat pentru Păduri, Gelu Puiu, a introdus în Codul Silvic, noțiunea de pădure-parc fără de care Parcul Șipote nu putea să treacă în administrația Primăriei Suceava”, a subliniat consilierul local ALDE.

El a reamintit că, la vremea respectivă, deputatul Alexandru Băișanu era liderul PNL Suceava și a gândit acest proiect în doi pași: primul pas prevedea includerea noțiunii de pădure-parc în Codul Silvic, iar al doilea pas a fost proiectul de trecere în administrarea localităților a pădurilor –parc.

„La acea vreme PDL și Ion Lungu s-au opus acestui proiect. Îl rog pe domnul Harșovschi să nu-și mai laude șeful pe care în realitate îl uzurpează, dorind să fie candidatul PNL la Primăria Suceava susținut de o facțiune PDL”, a conchis Ovidiu Milici.  (T.B.)

Citește și Lucian Harșovschi: Vom amenaja Parcul Șipote pentru a fi o zonă de promenadă pentru suceveni. Se lucrează la documentația pentru a fi preluat de Primărie


Intră acum și în grupul de